02/11/23

Flere efterårsfarver

Der sker et roligt skift til flere efterårsfarver men også til flere bare grene, som pynter med farvede bark.
En af de bedste ting jeg har gjort i haven: en række hosta foran muren dækket af efeu. Det bekræftes hvert år ved denne tid.
Jeg er blevet så glad for oktoberstormhat. Dejligt med de blå blomster, når alt andet begynder at falme.

12 kommentarer:

  1. Så fine høstfarger det er i hagen din fortsatt. De gule hosta lyser så fint opp hos deg nå. Høstfarger må en planlegge i en hage, for de vil jo vi ikke unnvære.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! Ja du har ret i, at det er vigtigt at tænke på høstfarver når vi køber planter til haven.

      Slet
  2. Enig. Efteråret byder på en helt anderledes farveoplevelse sammenlignet med de "blomstrende" årstider, men smuk på sin egen måde.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja når solen bliver lavere på himlen er det godt med nogle glødende farver i haven. Et helt andet syn end om sommeren.

      Slet
  3. Ja nu begynder stammer og grene at få virkning. Både med farver men osse strukture. Bark er ikke "bare" brun. Den kan være rigtig flot hvis man kikker efter.
    Sjovt med hosta. Nogle får en sidste glød gult, som dine, andre bliver slatne og bare smider sig ned.
    hilsner guvnor

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er helt enig med dig. Bark kan give en fin virkning, og det så dejligt at gå rundt i haven om vinteren og få øje på det hele. Jeg oplever også at nogle hosta pynter gevaldigt og andre bliver brun smat.

      Slet
  4. Ja de hostaer, der bliver gule er meget flotte nu. I mit næste indlæg har jeg taget billeder af hosta langs en mur, det ser godt ud. Det er ikke hos mig selv.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, de hosta sorter som bliver meget gule vil jeg nødig undvære.

      Slet
  5. Ja, du må være tilfreds med din høsthave når du har tænkt på det hele! Også grenenes struktur og farve er vigtige når bladene falder, og både kornellen og græsserne pynter nu. Din beplantning foran muren er et hit på alle årstider - så smukt sammensat, og blomster har du også endnu! Her blomstrer Rozanne også stadig, men vi har heller ikke været under 0 endnu.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Ulla! Ja jeg er godt nok glad for at jeg har tænkt på efterårsfarver ved køb af planter. Det gør at haven fortsætter med at pynte ind i november. Før i tiden var vores have kedelig brun fra 1. oktober. Rozanne er en favorit hos mig. Vi fik lidt frost i sidste uge men den fortsætter lige så stille med at blomstre.

      Slet
  6. Din græsplænen har en flot grøn farve. Det er noget andet som i sommer, da græsplænerne havde en kedelig brun farve.
    Det er en flot bundbeplantning, du har i bedet under bærmisplerne, og navnlig ser det godt ud med den lange række af hosta.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja du kan tro at græsplænen har været glad for al den regn vi fik i juli og august. Dejligt med grønne pletter når bedene bliver farveløs. Tak skal du have! Jeg lægger mest mærke til de hosta om efteråret når træerne ikke skygger, men jeg har været glad for at jeg plantede træerne midt i en blandet bunddække.

      Slet