23/03/23

Opholdsvejr

Endelig blev der lidt plads mellem regnbygerne så jeg kunne fotografere. Haven bevæger sig stille og rolig videre mod sommeren. De første forårsblomster i haven er færdige, men de næste er i gang eller næsten. I små potter er de tidlige krokus næsten færdige men nu kommer våriris frem. Jeg har aldrig haft dem før - ih hvor er de yndige. Jeg planter dem ud i haven, når de er afblomstret, og håber at få glæde af dem næste forår.

14 kommentarer:

  1. Ja, det er så dejligt med forårsløg, at de kan bruges igen når man er færdig med at se på dem i potterne. De små iris er virkelig skønne, og du har jo meget på vej i bedene også!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det må siges at være win-win når forårsløgene fra krukkerne kan genbruges i haven. Jeg er virkelig glad for at jeg har prøvet våriris. Det bliver ikke sidste gang!

      Slet
  2. Det høres ut som en drøm å ha løker i potter som allerede er avblomstret :)
    Her er det fortsatt bare snø, og ingen tegn til blomstring så langt jeg kan se. Så flotte iris og påskeliljer du har i blomst nå.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja vi er heldige at vi kan starte med nogle meget tidlige forårsløg. Det giver en dejlig blomstring over lang tid. Vi nyder det!

      Slet
  3. Det er bestemt en skøn dyb mørkeblå farve, de små iris har.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er en fantastisk blå farve. Godt at få nogle forskellige farver her i foråret.

      Slet
  4. Jeg elsker iris, den skønne blå blå farve. Og jeg sætter troligt flere hvert år, desværre er de ikke så stabile i min have. Så bestanden er meget svingene fra nogle få til ingen. Jeg mistænker nu osse sneglebabyer???
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er også meget spændt på hvordan det går, når jeg planter disse ud i haven. Vi kan ikke andet end at prøve os frem. Uha ja de hulens snegle. :-(

      Slet
  5. Mine kom altid igen, nu har jeg købt nye, som jeg håber vil komme igen næste år her i haven.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er godt at høre. Håber det lykkes hos mig. Jeg køber nok nogle flere til efterår bare for en sikkerheds skyld. Det er også dejligt at have dem i krukker tæt på huset, hvor jeg ser dem hver dag.

      Slet
  6. Jeg kan se, du er parat til sommertid, havemøblerne er sat frem, og bordet er tilmed pyntet med dejlige forårsblomster.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja jeg kan slet ikke lade være! Men nu siger vejrmanden noget om vintervejr i næste uge. Det gider jeg snart ikke mere.

      Slet
  7. Härliga krukor med vårlökar och fint när de går att plantera ut sen. Tycker om att gå en sväng och leta nya vårtecken och just nu är det nästan alltid olika lökväxter jag hittar.

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Carina. Ja det er godt at løgene kan plantes ud i haven så jeg kan se dem næste forår. Det er en fantastisk tid hvor vi kan gå og kigge efter forårstegn både i egne haver men også i naturen.

      Slet