24/07/24

En farverig juli

Her mod slutningen af juli er der godt gang i blomstringen i buske, stauder og sommerblomster, og det giver mange forskellige farver i haven.
Jeg kan godt lide denne tid, hvor purpursolhat har alt fra små grønne knopper til nye kronblade til store blomster på samme tid.
Den røde kertepileurt lyser op foran den mørke parykbusk.
Med meget møj og besvær lykkedes det at redde denne dahlia og Salvia 'Amistad' fra sneglene.

12 kommentarer:

  1. Ja, det er en fin tid for blomstring fra nå og utover i august. Spesielt solhattene er det jo bare å glede seg til. Flott sommerfugl busk.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Marit! Ja det er en god blomstertid den næste månedstid. Jeg er også meget glad for solhatte.

      Slet
  2. Hej Sydney!
    Så vacker fjärilsbuske, och luktärterna. Dem fick jag inte riktigt njuta av, då någon åt på dem. Dina solhattar är riktigt fina, hos mig trivs de inte länge. Försöker så dem varje år för att ha någon i trädgården.
    Vacker dahlia. De har börjat slå ut här med, så vackra.
    Hälsningar Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Marika! Det har været lidt udfordrende i år med regn og snegle mm. Men heldigvis har vi solhattene. De er så fine på en solskinsdag, vi er nødt til at have dem i haven om så vi skal købe nye hvert år. :-)

      Slet
  3. Ja det er sommerfuglebusktid. Og sommerfuglene flagrer. Men jeg syntes der ikke er helt så mange som sidste år,, måske pga. den våde omskiftelige sommer?
    Mine latyrus er ikke begyndt at blomster endnu. Men de har masser af knopper, jeg glæder mig.
    Heldig du fik reddet dahliaen. Mine blev gnasket ned til sokkeholderne, og står nu i potter i drivhuset. De ser noget pistne ud, men forhåbentlig får jeg lidt ud af dem til sensommeren.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Uha ja der har været udfordringer i år af den ene og den anden slags. Eneste sommerfugle, vi har set i år, er kålsommerfugle og de går direkte efter grønkålen. Sommerfuglebusken er fyldt med bier og insekter men ingen sommerfugle.

      Slet
  4. Skønne farver du viser, mine sommerfuglebuske er først ved at springe ud nu. Vi er gerne lidt bagefter lige meget om det er Samsø eller Fyn.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have! Ja det kan godt variere fra egn til egn men vel også de forskellige sorter. Min nabo har en lyserød som starter længe før min.

      Slet
  5. Flot farve på din sommerfuglebusk! De mørke sorter giver god kontrast til bladenes grå-grønne - og den blå himmel. I det hele taget er det en smuk farveskala du har nu med blå som den bærende kulør. Solhattene er jo også flotte med både blomster og knopper. Så ved man der meget at glæde sig til endnu:-)

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Ulla! Ja farver skal der til og så ved jeg hvorfor jeg synes det er så trist om vinteren!! ;-) Ja det er fantastisk at følge med solhattene som de udvikler sig og heldigvis over mange uger.

      Slet
  6. Det var godt, du reddede dem fra sneglene, det fortjener de. Jeg synes ikke sneglene er slemme ved mine 'Amistad', men mine dahlia har det hårdt i år.
    Det er helt vildt så mange knopper, dine purpursolhatte har. Du må give dem den rette pasning.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det har været lidt af en kamp at redde sommerblomster i år. Solhattene er meget frodige i år - det må være al den regn de har fået. Jeg kunne nøjes med at lave ingenting! ;-)

      Slet