30/08/24

Hjemme igen

Det er sjovt at opleve haven igen efter nogle dages fravær. Haven har ikke ændret sig på få dage, men der er alligevel visse ting, der fanger øjet med det samme. F.eks. hosta, der blomstrer under træerne, eller små farvepift i bedene. Dejligt at være hjemme igen.

16/08/24

Efter regnen

Efter en ordentlig regnbyge her til morgen synes jeg, at det var et godt tidspunkt til en tur med kameraet.

09/08/24

Allerede sensommer?

Er det mig eller er denne sommer fløjet af sted? Jeg føler, at jeg stadig står midt i sommeren, men det passer ikke. Jeg kan mærke at dagene er blevet kortere. Glødende sensommerfarver kan ses i haven. Det må være sensommer.
Når en lille alpeviol dukker op må det være sensommer.
Mine Sedum er lidt ranglet i år pga. al regnen går jeg ud fra. Det er jeg slet ikke vant til med min lette jord.
Det er endelig lykkes for den hvide Dahlia at producere en blomst på trods af konstante snegleangreb. Lobelia og Cerinthe har været ligeglad med sneglebid. De har blomstret på livet løs.

03/08/24

Lidt fra sommerhaven

Haven ser frodig ud efter en del regn efterfulgt af solskin af varme. Jeg har aldrig haft dagliljer i haven før men har hørt at de er hårdføre og stabile planter. Nu må jeg se om de trives hos mig.
Dahlia 'Creme de Cassis' stortrives efter en uges solskin og varme. Der er flere blomster og masser af knopper.
En lille Coleus mix pynter på gartnerens arbejdsbord.
I køkkenhaven spiste sneglene alle bønneplanter, squashplanter mmm. Æv! Til gengæld har vi nydt alle de tallerkensmækkere og morgenfruer, som skulle fylde mellem grøntsagerne. De har blomstret overdådigt.
Hosta 'Patriot' er en favorit ved denne årstid især fordi sneglene ikke gider spise den.
Perlekurven blev plantet sidste år selv om jeg var lidt i tvivl om hvad jeg skulle forvente, men jeg tror jeg bliver meget glad for den.