02/10/23

Sidst men ikke mindst

Der er endelig kommet gang i de stauder, som pynter sidst på sensommeren. Jeg har spejdet længe efter oktoberstormhat og alpevioler. Også sølvlys har ladet vente på sig, men de brune knopper, som stod i mange uger, var nu også fine. Desværre blev det kun til 2 lys i år. Måske har vejret drillet.
Ét af de kig, som jeg har været meget glad for de seneste par uger, er den lyslilla asters foran de mørke Salvia 'Amistad'. En fin kontrast.

12 kommentarer:

  1. Ja, noen ganger vil ikke de sene stauder blomstre. Her har det kommer så mye regn i sommer, at jeg tror at det kan gi sen blomstring av den grunn. Din asters er så vakker i fargen, og den passer jo veldig fint til salvien. Nydelig hvit alpefiol!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja vejret kan betyde meget. Tak, Marit! Jeg er også meget glad for de asters.

      Slet
  2. Ja, man kan godt blive lidt nervøs, når sommeren bare bliver ved og ved, og høst-blomstringen udsættes, men du nåede det! Jeg tror gerne vejret har drillet, og f.eks. sølvlys mener jeg skal have fugtig jord (det er derfor jeg ikke har den her i haven:) Til gengæld er det meget smukt med dine asters og Amistad der virkelig klæder hinanden - og så med parykbusken i baggrunden. Bare lækkert!
    De sidste blomster i haven er næsten lige så vigtige som de første, og nu er vi snart klar til høstfarverne på løvet. Stadig noget at glæde sig til...!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja vejret kan betyde meget, og jeg er også overbevist om at tørken i maj/juni har hindret sølvlys at danne blomsterstande. Tak, Ulla! Jeg er også så glad for kombinationen af de lyse asters og den mørke Amistad. Man bliver så glad med en god lang blomstersæson. Vinteren føles lidt kortere.

      Slet
  3. Asters er virkelige dejlige nu. Desværre er der mange der har væltepetertilbøjlighed. Eller løber rundt. Men når de står med de skønne farveklatter, så tilgiver man dem unoderne.
    Forhåbentlig kommer de fine bladfarver osse. Men tørken slider jo på dem osse.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er dejligt med nogle farveklatter i haven selv om sommeren er ved at være forbi. Efterårsfarverne glæder jeg mig også til. Jeg giver dig ret i, at vejret kan betyde at alting bliver gråt og brunt lige pludselig.

      Slet
  4. Der er mange fine blomster i din have endnu, jeg har også haft oktoberstormhat, men det har jeg ikke mere. Sølvlys skal man huske at vande, ellers vil de ikke blomstre, så visner de hen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det! Sølvlys i min have fik ingen vand maj/juni men til gengæld 300 mm juli/august. Det var nok for sent. Det har været en mystisk sommer vejrmæssigt og så bliver blomstringen eller mangel på samme derefter.

      Slet
  5. Jeg troede engang, at asters var en robust staude og umulig at slå ihjel, men jeg har da fundet ud af, at det kun gælder nogle af dem. Under alle omstændigheder kan man ikke undvære deres farveindslag her først på efteråret.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er dejligt med nogle friske farver i haven inden efterårsfarverne for alvor begynder.

      Slet
  6. Oktoberstormhatten er smuk. Jeg har aldrig haft den i haven. Er den tørketålende?
    Asters, salvie og den mørke parykbusk er fine sammen. Er det en katteurt, der også vokser i bedet?

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har meget let jord og jeg vander ikke men det generer åbenbart ikke oktoberstormhatten. Tak, Elna! Ja der er også katteurt i bedet.

      Slet