02/02/24

De første forårstegn

Jeg har en meget tidlig "forårsopgave" i min have som består i at fjerne smattede brune hostablade et par steder for at kunne se de fine små skud som gemmer sig. Selv om der går flere uger før jeg for alvor rydder op i bedene, kan jeg nyde disse små skud fra huset og glæde mig til den nye havesæson begynder.

16 kommentarer:

  1. Mine hostablade er faldet sammen, men noget har du da der kommer op.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er dejligt at se lidt grønt der pibler op.

      Slet
  2. Det er så hyggelig å se at våren har startet hos deg. Jeg lengter veldig etter å se grønne skudd her også, men jeg må bare smøre meg med tålmodighet. Hostablader er så lette å fjerne, for de er omtrent som papir.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja du kommer nok til at se en del mere hvidt inden du kan begynde at se forårstegn. Der er vi heldige, at vi kan se de første tegn på at foråret er på vej.

      Slet
  3. De små forårstegn vil man virkelig gerne se nu! Jeg er også begyndt at fjerne de klistrede Hosta blade som dækker naboerne til. Løgplanterne kommer da også til at se mærkelige ud med sådan et slimet overtræk:-)

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Solsortene er så glade for at rode efter mad under hostablade, så jeg lader dem stå temmelig længe. Men nu skal der bare være plads til de fine nye skud.

      Slet
  4. Dejligt at følge, hvordan de bittesmå forårstegn vokser sig større. Overvintrede hostablade er ikke det smukkeste syn, men med en løvrive er de heldigvis hurtige at rive sammen. Og takket være, at hosta kommer så sent op af jorden om foråret, er de jo nærmest perfekte sammen med de små forårsløg.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja døde hostablade er ikke kønne men nemme at fjerne. Du har ret i at det passer så fint sammen med forårsløg rundt om hosta i bedene.

      Slet
  5. Ja det kribler og krabler overalt. Her det nu ikke hostablade der er nødvendige at fjerne, men mombretiablade. De ligger som en tung dyne over nogle af de nye forårsbebudere. Men bedene er så våde, så jeg må nøjes med det jeg kan nå fra gangene endnu.
    Men helst ikke mere tung nattefrost tak.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja de første forårsløg skal vi se, så det gælder om at fjerne det værste smat. Jeg venter dog lidt længere med oprydning fordi vintervejret kan sagtens dukke op igen. Det er kun begyndelsen af februar.

      Slet
  6. Hosta ældes ikke ligefrem med ynde. Men det er herligt at se de grønne spidser dukke op.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej det har du ret i. Jeg debattere med mig selv hvert år om der skal ryddes op før jul. Grimt er det, men jeg regner med at bladene beskytter jorden, og fuglene roder rundt under dem på jagt efter mad, så de får lov til at stå så længe som mulig.

      Slet
  7. Hej !
    Det ser alldeles underbart ut med allt som tittar fram ur jorden.
    Finns nog inget bättre, då man längtat efter våren.
    Trevlig helg /Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er det bedste i verden at se de første forårstegn og ved at dagene bliver længere og solen varmere og haven vågner op.

      Slet