16/08/21

En favorit hele sommeren

Jeg læste et sted en amerikansk havedesigner som skrev at nye havefolk tænker mest i blomster mens erfarne havefolk tænker mest i løv. Enig! Da jeg først blev haveinteresseret tænkte jeg kun i blomsterfarver, men som årene gik blev jeg mere interesseret i planternes løv. En af favoritterne hvad løv angår er Cotinus coggygria "Old Fashioned". Denne parykbusk får de flotteste blågrønne blade, men de nye blade er røde. Og de beholder de røde årer, når de skifter farve. I modlys så gløder de altså. Jeg klipper den helt ned hvert forår, så jeg får masser af nye grene og blade hele sommeren.

12 kommentarer:

 1. Det er et fint planteportræt, du har lavet af din parykbusk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Det er også en dejlig plante.

   Slet
 2. Ja det er vigtigt med løvet. Jeg har en kæmpeeksemplar, som jeg stornyder især i efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være meget flot med et stort eksemplar. De får de mest fantastiske røde blade i efteråret.

   Slet
 3. Fin parykbusk.. Jeg har den alm. rødbladet. Og jeg burde være mere hård med at klippe den ned. Den er alt for stor nu. Men jeg kan så godt li de sjove "parykker" den laver.
  Hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er ulempen med at klippe den ned, der kommer ingen parykker. De er nu også dejlige.

   Slet
 4. Sikke et farvespil du har i din parykbusk! Der er ikke mange blomster der har sådan en skala at prange med, og alene af den grund er det jo værd at beskæftige sig med løvet. - Og så havner man med ét slag i de erfarnes (jeg var nær ved at sige voksnes) verden, men det er vel egentlig også på høje tid:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har du ret i. Når der kan være så meget variation i farverne i løvet, så bliver man helt bidt af det. Ja "de erfarne" bliver vi uanset hvad - at blive voksen er lidt mere frivillig! ;-)

   Slet
 5. Det er en ualmindelig fin parykbusk. Du skriver, at du klipper den helt ned hvert år.
  Hvor står når den at blive på en sæson?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg klipper den ned i april, når de nye knopper begynder at komme frem, og på nuværende tidspunkt er skuddene blevet ca. 1,25 m høj.

   Slet
 6. Helt enig. Det er så vigtigt med gode og forskellige bladfarver i haven. Blomster er bestemt flotte og selvfølgelig tit det vi går efter, men mange står alt for kort tid, hvorimod bladene er der meget længere.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rigtigt - vi kan regne med de flotte blade over en længere periode end blomsterne. Blomsterne kan vi bruge til et skud farve i en kortere periode.

   Slet