06/08/21

Spændingen fortsætter

I 2019 købte jeg en Baptisia australis, som skulle give flotte blå blomster sidst på sommeren i et nyt bed. Jeg gav den god plads fordi den kan blive en god stor plante. Sidste år kiggede jeg spændt hver dag, men fik kun 4 stilke og ikke andet. Pyt - nogle stauder tager tid at etablere sig. Så spændingen var stor i år, da der kom hele 10 stilke, men kom der en blomst? Nej det gjorde der ikke. Tålmodighed er måske en dyd, men hos de haveglade er den essentiel.

8 kommentarer:

 1. Jeg har helt mistet min farvebælg, som ellers var anledning til det allerførste staudebed i vores have. Første år havde den de to stilke den var ankommet med, andet år blev den stor og flot med ganske få blomster, og dernæst forsvandt den. Roden var heller ikke til at finde, og mit bedste bud er at nogen har ædt den nedefra i vinterens mulm og mørke. Ellers en staude jeg havde glædet mig meget til at se, da den kan blive stor som en busk.
  Jeg kan kun ønske dig bedre held med din, og håber for dig du ser den næste år. Den har en vældig lang pælerod, som nok tager lidt tid at udvikle, men hvis/når det sker er den sikkert ret hårdfør.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha - ærgerligt at du mistede din farvebælg. Altid trist at miste en god staude. Jeg krydser finger for at der kommer nye skud til foråret!

   Slet
 2. Hos os er farvebælg hårdfør, og den blomstrer hvert år. Den breder sig ikke ret meget, men den står ved roden af et stort rønnetræ, så den har heller ikke optimale forhold. Det er en smuk staude med fine blade, dejlige blå blomster og næsten sorte bælge med frø, så jeg håber din kommer igen og vil blomstre. Eneste ulempe er, at den skal bindes op, hvis ikke den har andre stauder at støtte sig til.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at høre at din farvebælg er hårdfør. Mon ikke min kommer med blomster til næste år. Min står fint selv, men den er heller ikke så høj endnu.

   Slet
 3. Når først der er kommet skub i farvebælg, blomstrer den flot og bliver større og større; men det er også min erfaring, at der skal tålmodighed til de første år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Marie. Godt at vide. Man begynder at komme i tvivl om den står forkert eller ?

   Slet
 4. jeg har ofte set efter farvebælg pga den flotte blå farve, men har fået at vide den måske ikke vil være så glad for vores tørre lerknold. Glæder mig til at høre dine erfaringer.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har en lidt tør sandjord, så vi må se om den kommer til at trives her i haven. Altid lidt spændende om planter falder til.

   Slet