18/08/22

En erfaring rigere

Jeg har før plantet Dahlia knolde i et lille bed på vestsiden af huset uden det store held. Så i år har lavede jeg et lille forsøg. Jeg købte 2 stk. Bishop of Oxford og 2 stk. Bishop of Canterbury og plantede én knold af hver i bedet og de andre i krukker i fuld sol. Knoldene i bedet er stadig meget små uden knopper, mens dem i krukkerne er meget store og har blomstret længe. Der er simpelthen for få soltimer i bedet til Dahlier. Så ved jeg det!

10 kommentarer:

 1. Ja sådan kan man blive klogere, det er dejligt at lære noget nyt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt at lære noget nyt, og jeg synes haven giver mig rig mulighed for at lære noget hvert år!

   Slet
 2. Dahlia kommer opprinnelig fra Mexico, og det er det mye sol. De behøver mye sol for å blomstre godt ja. Det er fint at vi lærer av våre feil :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har ret i, at vi skal huske på, hvor planterne oprindelig kom fra. Masser af sol og varme i Mexico, så det bliver vi nødt til at give dem.

   Slet
 3. God idé at anstille et eksperiment! Her er det sjovt nok lige omvendt, og jeg har ikke held med Georginer i krukker, men dem der står i bedene (dem der overlever sneglene vel at mærke:) blomstrer fint.
  Et eksperiment giver dig svar på netop dine forhold, og netop dine planter, og den slags kan man alligevel ikke læse sig til.
  Det er smukt med det mørke løv både i bedet og i krukkerne!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja det med dahlier i bedene, hvor sneglene har fri adgang, det er en hel anden udfordring! Du har et i, at det gælder om at lære forholdene at kende. Jeg tænkte, at vestsiden af huset må betyde masser af eftermiddagssol, men åbenbart ikke timer nok. Jeg er også meget glad for det mørke løv på de 'Bishop' dahlier

   Slet
 4. Jeg elsker det mørke løv på Bishop dahlier. og nogle år sået dem. Pudsigt nok er min erfaring at hvis de overlever sneglene er de frit udplantede mere blomsterrige end de krukkede. Med stortset lige meget sol.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan godt være at knoldene er noget pressede i en krukke i stedet for i jorden, hvor rødderne kan spreder sig ud. Det kan være jeg skal prøve dem i et andet bed med sol næste år. Så er det lige det med sneglene!!

   Slet
 5. Tydlig skillnad! Jag har märkt att nyköpta knölar är svåra att starta i rabatt även utan konkurrens runt. Det funkar med de som övervintrat men de blommar lite senare. Nya knölar får jag fortsätta förodla i kruka och sen plantera ut. Hos mig utvecklas de bäst i rabatt kanske för jag glömmer vattna krukorna.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lige det med at huske at vande krukkerne!! Det er nok meget smart at starte en knold i en krukke og så plante en god stor plante ud i bedet. Så har de nok en bedre chance at overleve mod snegle osv.

   Slet