16/08/23

Mange rødlige toner

Det er åbenbart blevet sæson for de rødlige toner i haven. En runde med kameraet gav billeder af forskellige nuancer af rød i både blomster og blade.

12 kommentarer:

  1. Du har så mange fine stauder og busker i rødtoner. Så flotte dine solhatter er. Parykkbusk er en flott busk, og den er også så fin med regndråper på. Men det ønsker vi vel ikke å se mer av nå! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Marit! Ja, jeg vil give dig ret i, at vi har set rigelig med regn nu!

      Slet
  2. Ja det syntes jeg osse. Men egentlig virker det som om det er de cyklamen-pink toner. Og hver år prøver jeg at finde gule, orange og brændte farver, men de er oftest sol krævende, så det er begrænset hvor mange jeg kan klemme ind. Men bare der er blomster så er det dejligt. Det var jeg ved at tro der ikke kom da der var tørke.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Der er mange forskellige nuancer af rød, men du har nok ret at der sælges mest de kølige toner. De brændte farver i min have har jeg selv sået eller plantet som knolde. Ja godt regnen kom, så vi alligevel fik lov til at nyde blomsterne i haven.

      Slet
  3. Det er vist meget typisk at vi fokuserer på de røde farver i august. Som om vi er ved at vænne os til tanken om efteråret. Du har mange fine blomster i den røde skala, og de ser alle ud som de trives over al måde, hvilket næsten er det vigtigste. Det kunne være sjovt at se nogle lidt større udsnit af din have - eller bare et bed, for jeg har på fornemmelsen du er rigtig god til at sætte farver sammen.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Du har måske ret i at røde toner hører til sensommeren. Sjov som vi forbinder forskellige farver til forskellige sæsoner. Ja jeg har mange tørketålende planter fordi min jord er tør, og det har været dejligt at se dem trives både i tørke og med styrtregn. Jeg skal nok huske at tage nogle oversigtsbilleder. Godt du siger det!

      Slet
  4. Hej Sydney
    Ja det ser fint ud, dejlige røde toner. Jeg holder med Ulla, lidt længere væk og tage billeder, så vi kan se din have :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Lisbeth! Jeg skal nok huske at få de lange kig med på nogle billeder. Godt med feedback! :-)

      Slet
  5. Hvad hedder den smukke staude med de elegante pink blomster (på billedet under parykbusken)?
    Det er smukke røde farver, som klæder hinanden.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er en staudelobelia der hedder Lobelia speciosa 'Tania'. Jeg har været overrasket over hvor godt den klarer sig. Den har klaret flere vintre med lidt vinterdækning.

      Slet
  6. Nu er vi også kommet over i den tid af året, hvor de mættede farver begynder at komme til deres ret.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er dejligt som hver årstid har egne højdepunkter. Der er altid noget at glæde sig til.

      Slet