17/09/23

Gule blade og gule blomster

På den ene side er det begyndt at ligne efterår nu hvor flere planter får gule blade. På den anden side er der stadig mange gule blomster, som er et tegn på sensommer. Jeg nyder begge dele, fordi godt nok er jeg mest til sommer, men der er nu noget forunderlig ved et sæsonskift.

12 kommentarer:

 1. De gule blader og blomster passer jo perfekt til hverandre nå i hagen din. Hva slags blomster er de lysegule prestekragelignende blomstene? Er det cosmos? Jeg liker også sommeren best, men vi er også heldige som har fire årstider. Da er det stadig forandring i hagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er fint med både gule blade og gule blomster. De lysegule blomster er en staude, som hedder skønhedsøje på dansk, Coreopsis grandiflora ‘Full Moon’. Den blomstrer så fint i år. Jeg vil give dig ret i, at det er godt med flere årstider, så haven ændrer sig hele tiden.

   Slet
 2. Faktisk holder jeg af alle årstider.
  Lige nu er det en spøjs blanding af efterår og blomster der har fået nyt liv efter regnen i august og leger sommer. Jeg går og høster frø, holder øje med æblerne, skal plukke, skal vente lidt. Og så er der en fin ny frisk voksurt i fuld blomst som var det højsommer.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har altid været mest til sommer, men det er nu dejligt at se haven ændre sig fra den ene sæson til den næste. Og du har ret at det er en sjov blanding af sensommer/efterår lige nu. Mine voksurt fortsætter også med nye blomster. Herligt!

   Slet
 3. Jeg holder meget af foråret, men min favorittid er helt bestemt efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sådan er vi alle så forskellige. Jeg har altid været ked af efteråret - dagene bliver korte og mørke og kolde. Men jeg må indrømme, at sæsonen kan være smuk når løvet skifter farve og havens bare grene træder frem.

   Slet
 4. Forår og sensommer/ efterår brillerer de gule blomster. Tænk, at der findes des mennesker, som hader gult. Det forstår man jo ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja smag og behag. Vi har jo alle vores yndlingsfarver og knap så yndlingsfarver. Jeg bliver bare glad når jeg ser gule blomster.

   Slet
 5. Gule blomster kalder solen frem på grå efterårsdage. Men heldigvis har vi ikke haft mange af den slagt dage endnu. I dag fik vi regn, og det var virkelig tiltrængt.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja efteråret er blevet skubbet af en dejlig lang sensommer. Jeg har også været glad for regnen. Jeg plantede en del i august og det pludselig sommervejr var lidt overraskende. Jeg er klar til at pakke vandkanden væk!

   Slet
 6. Det ser stadig godt ud hos dig med mange blomster og begyndende høstfarver på løvet, men det er jo stadig ret varmt, så mon ikke vi får lov at nyde et godt langt sæsonskift? Jeg er så glad for efteråret, hvor jeg nogenlunde kan følge med i det der sker:-)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt, at vi har kunnet nyde sommer, sensommer og efterår samtidig! :-) Men spørgsmålet er om vi risikerer at sensommer går direkte over i vinter? Det vil være så fint med en god lang efterår så vinteren bliver kortere!

   Slet