12/09/23

Lidt forskelligt

Jeg har samlet lidt forskelligt fra den sidste uges tid. Der er ikke noget mere fotogen end løvefod i solskin efter en tåget morgen. Kan I se "diamanterne" på kanten?
Det er første gang jeg ser blomster i mine drueliljer, som blev plantet sidste år. Håber de kommer til trives under buskene.
Så er Salvia 'Amistad' i gang med en ny blomstring. De gik lidt i stå i juli/august.
Endnu et tegn på, at sommeren går på hæld, er når blyrod viser de knaldblå blomster.

13 kommentarer:

 1. Ja, jeg ser diamantene på bladene. Det er så fint når dråpene danner et sånt mønster. Druelilje var et flott navn på den planten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så fint som morgentågen kan pynte bladene. Drueliljens latinske navn er Liriope muscari. Det ligner små blå druer, så navnet passer meget godt.

   Slet
 2. En druelilje det vidste jeg heller ikke, at den hed. Jeg har taget den med fra Samsø, den har ingen blomster i år, det er en fin plante. Løvefod holder jeg mig fra, de breder sig for meget, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja drueliljen er fin, så jeg glæder mig til mine små planter får lidt størrelse og bliver en stor klump. Jeg elsker løvefod fordi det dækker noget jord i en fart, men du har godt nok ret i, at man skal være efter den ellers bliver det ukrudt.

   Slet
 3. Åh ja det er et sikkert tegn på efterår når Liriope blomstrer. Jeg har flere store klumper, men jeg viste ikke de osse hed druelilje. En skøn blå farve.
  Jeg holder osse meget af løvefod. Når bare man husker-når at klippe den ned efter blomstring er den nem at styre. Og den fylder i en buket.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er blevet så glad for de senblomstrende planter som Liriope og blyrod. Dejligt med den flotte blå farve i september. Jeg klipper også løvefod helt ned lige efter blomstring så de ikke selvsår. Og så er det friske løv så fint i sensommeren.

   Slet
 4. Meget fotogent, ja! Kjempefine drueliljer.
  /Irene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vi er glad for de fotogene planter i haven! Jeg tror også jeg bliver glad for drueliljen. Den er meget fin.

   Slet
 5. Det kan vi li': diamanter i haven! Hvad enten det er vand eller rim eller sne der danner diamanterne er det en fornøjelse, og løvefod er nok den allerbedste til at vise 'ædelstenene' frem. Det er fine billeder!
  Dejligt også med de blå blomster på blyrod og salvie, og fint din druelilje også vil blomstre i år!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ulla! Det er bare en fornøjelse med de naturfænomener, som fanger lyset på en særlig måde. I dag stod de lodne blade med vandperler fra duggen hele dagen - ja den kan! Skønt med blomster som strækker sommeren ind i efteråret.

   Slet
 6. Salvia 'Amistad' er en af mine absolutte favoritter. Overvintrer dine i haven? Nogle af mine har overvintret, men de kommer meget sent om foråret.
  Drueliljen er smuk med de blå blomster. Den kender jeg ikke.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha! Det var på din blog, at jeg lærte om 'Amistad', og den er også blevet en favorit hos mig! Jeg tog stiklinger sidste efterår og lod planterne blive i bedet, men de forsvandt. De nye planter tog lang tid at komme i gang i foråret. Jeg har taget nogle stiklinger, og så må jeg se om planterne overlever vinteren i år. Jeg synes også drueliljen er fin. Jeg håber den kommer til at trives og udvikle sig i min have.

   Slet
 7. Din druelilje blomstrer flot. Hos os ender den som regel som en kedelig samling blade.

  SvarSlet