22/12/23

De vintergrønne

Gudskelov for de vintergrønne planter i haven. Det betyder meget for mig at kunne se grønne farver også midt om vinteren og til trods for sne og storm og hvad vejrguderne ellers kan kaste over os. I ønskes alle en rigtig god jul med familie og venner!

11 kommentarer:

 1. Ja, hos deg er det nok ekstra viktig å se de vintergrønne plantene. Her har vi snø og nesten alt i hagen er dekket nå. Du har så mange flotte lave vintergrønne planter. God jul til deg og din familie!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde, Marit! Ja du har ret i, at det er ret mørkt her om vinteren. Vi kan få sne men den plejer ikke at holde ret længe. Derfor er de vintergrønne planter ekstra vigtige.

   Slet
 2. De vintergrønne er guld værd - og du har rigtig mange fine! I sommerens mylder af stauder og urter forsvinder de næsten, men dukker op når vi har mest brug for dem. Det er da dejligt!

  En glædelig jul til dig også!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er rigtigt, at de er guld værd i denne årstid, men at de glider lidt i baggrunden om sommeren. Fint nok - så har vi dem når vi trænger! Og en god jul til dig!

   Slet
 3. Vi er helt enige, der skal også være stedsegrønt i en have, selvom nogle kalder det kirkegårdsplanter. Det er også en af grundene til, at jeg har haft mange rhododendron. Jeg kan se en enkelt på en af billederne, jeg bruger meget tid på at se på knopperne. Der er ikke mange knopper på mine her på Fyn, men i min have på Samsø var der mange, det håber jeg også, der er i år, selvom jeg ikke får dem at se.
  Glædelig jul

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja rhododendron er lige netop sådan en plante som pynter hele året. Fantastisk at have i haven. En dejlig beskæftigelse at gå rundt i haven og spejde efter knopper! God jul

   Slet
 4. Tak I lige måde, Sydney. De røde grene spiller fint sammen med de stedsegrønne planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marie! Ja jeg er meget glad for de røde grene her om vinteren. En god kontrast til de vintergrønne.

   Slet
 5. ja jeg vil heller ikke undvære dem. Hverken bunddække eller buske. Det giver mere liv i haven nu, osse selvom jeg ikke har fået gjort så fint julerent i haven.. Men det er dejligt at lige at kunne gå ud og klippe lidt grønt til vaser og dekorationer.
  Glædelig jul
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Lækkert at kigge ud af vinduet og se de levende grønne vækster. Det kribler lidt i fingrene at rydde op i haven - stauderne er flade og kedelige efter sneen. Men jeg kan se fuglene rode rundt efter mad, så det bliver i stedet forårsrengøring! God jul til dig

   Slet
 6. De vintergrønne kan vi ikke undvære i haven, og her til jul er de gode at pynte med indendøre. De skal have 6 stjerner.
  Glædelig jul til dig og dine!

  Hilsen Elna

  SvarSlet