14/07/24

Tid til lavendel

Jeg synes tiden flyver denne sommer, og lige pludselig står jeg midt i juli måned. Jeg går og nyder lavendlen og de andre højsommer blomster. Det gør alle bierne og insekterne også. Stormhat blomstrer senere i år og er mindst 30 cm højere end normalt. Rigtig mange planter stortrives pga. al regnen. Dog ønsker de tørketålende stauder og tropiske krukkeplanter mere sol og varme. Godt med en god blanding af planter, så i hvert fald nogle af dem er glade.

12 kommentarer:

  1. Så flotte dine lavendel er! De dufter så godt, og insektene er jo så glad for de. Blå farger på blomster gjør seg godt blant alt det grønne.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er dejligt med duften og den flotte blå farve, og godt at insekterne kan få et måltid.

      Slet
  2. Lavendler er så dejlige, bare den blå farve og duften.
    Og din blå tidsel er lige til en insektet frokost.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Lavendel er en herlig plante, der pynter ved denne årstid. Lige så snart solen rammer den mandstro ved middagstid er det hele fyldt med bier indtil solen går ned.

      Slet
  3. Mange planter er glade for regnen, så de gror godt, men andre hellere vil have tørke, det er ikke nemt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er glad for at jeg har både de tørketålende og andre så de kan skiftes til at stortrives alt efter vejret.

      Slet
  4. Hej Sydney!
    Så fint det blommar hos dig. Stora fina Stormhattar och humlorna gillar Martornet. Den är dekorativ.
    Hälsningar Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Marika! Ja det er en fornøjelse at se insekterne få glæde af blomsterne i haven.

      Slet
  5. Smukke bede her i højsommeren Sydney! Der er gang i farverne og i insekterne skal jeg love for. Dit staudebed med de blå nuancer gør sig godt, med de violette blåhatte og røde blade på parykbusk og Sedum - wow! - men også krukkerne med de varme farver begynder at tage på i vægt. Ja, man synes vist altid det går vældig hurtigt, og det skal bare nydes nu så vi har noget at tænke tilbage på til vinter!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Ulla! Ja højsommer er en fantastisk tid med masser af farver i bedene og insekter i blomsterne. Det har taget tid at få gang i krukkerne med det kølige vejr, men nu kommer de. Du har absolut ret i, at det er den perfekte tid at samle på indtryk, som kan nydes i den mørke tid.

      Slet
  6. Fine billeder fra din højsommerhave. Jeg oplever også, at stormhattene bliver alt for høje og dingler rundt i blæsevejret. Jeg kan næsten dufte lavendlerne - hos os trives de slet ikke.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have! Det er første år jeg oplever, at stormhat bliver meget høj, men de har heller aldrig fået så meget vand. Du kan tro at jeg glæder mig over en tør plet i fuld sol, hvor lavendel kan trives! :-)

      Slet