14/07/21

Mere sjælden end køn

Når min mand kigger på min Eryngium bourgatii ‘Big Blue’ siger han altid: "Jah, den er mere sjælden end køn." Og ja, den er ikke nogen smuk haveplante, men den har den mest fantastisk elektrisk blå farve. Og bierne elsker den. Det er tit, at de overnatter i blomsten for at være klar til at gå i gang tidlig næste morgen.

12 kommentarer:

 1. Den har jeg også, jeg synes også den er fin med den fine blå farve. Jeg har en alpemandstro, den er også fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en fin plante. Jeg er meget glad for den.

   Slet
 2. Jeg er enig med Lisbeth i, at det er en fin blomst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg glæder mig hvert år, når den dukker op. Den er lidt specielt.

   Slet
 3. Det er en skøn blå farve, men den er også lidt aggressiv med alle de pigge, så jeg er absolut forstående over for din mand. Jeg har nu selv haft den, fordi den er tørketålende, men den fik det for trangt og takkede nej.
  Mange hilsner Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der skal gode havehandsker til for at arbejde omkring den. I disse tider er det godt med de tørketålende. Godt at vide, at jeg skal sørge for at give den plads.

   Slet
 4. Ja, smag og behag er som bekendt forskellig, og jeg kan godt se det er en statelig plante, men takker selv nej til alt der stikker. Så det bliver 1-1 til jer:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Er det ikke dejligt, at vores haver kan indeholde (eller ikke indeholde) lige det vi ønsker! Når min havegruppe besøger hinandens haver, er den ene have fuldstændig anderledes end den forrige.

   Slet
 5. Flot plante. Den ville jeg nok osse være libhaver til, hvis det ikke var fordi den er ret solkrævende og det er jeg ikke leveringsdygtig i.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gælder om at finde de rigtige planter til de rigtige steder. Når du nu siger det, kunne jeg måske ønske mig lidt mere skygge.

   Slet
 6. Det er en af mine yndlingsplanter, og jeg har den selv i 2 store eksemplarer, og har købt yderligere 2. Som du siger, er bierne vilde med dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en fantastisk plante både for os og for bierne.

   Slet