12/08/21

"Forhaven"

Forhaven er i anførselstegn, fordi jeg har ingen forhave. Med belægning i indkørsel og karport, adgang til redskabsrum, adgang til hoveddør og bagdør, plads til postkasse og affaldsspande og en sti rundt om huset er der kun få kvm tilbage foran huset. Så i stedet gik jeg i gang med en lille krukkehave. Hvert år er det blevet til flere krukker, og der skal med garanti være endnu flere næste år. Jeg valgte stærke varme farver for at trække opmærksomheden væk fra alt det kedelige grå beton, der ellers kendetegner "forhaven". Farvevalget har givet anledning til vildt forskellige kommentarer!

14 kommentarer:

 1. Flot med alle krukkerne med blomster i brændte farver. Jeg har ikke mange krukker, der er rigeligt at vande endda.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Heldigvis har jeg ikke ret meget som skal vandes ellers, så det er overkommelig.

   Slet
 2. Efter mim mening rigtig flotte farver :-)
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja smag og behag. Jeg er også meget glad for dem, men jeg kender flere som hader gul og orange.

   Slet
 3. Ja, jeg er helt med på idéen om stærke farver og navnlig når du gør det så smukt. Det er et stort arbejde at passe krukker, og ikke nemt at få det til at se godt ud, men det er sjovt når det lykkes, og sjovt at flytte rundt på. Den grå beton har virkelig godt af et kraftigt modspil.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ulla. Det er noget nemmere af passe krukkerne, når de er samlet et sted. Og jeg synes det nemmeste er når hver krukke indeholder én plante, så kan du flyttes lidt rundt gennem sommeren. Jeg har prøvet blandede krukker og dem duer jeg ikke til.

   Slet
 4. Hvor er det en dejlig lille “solskinsplet”, der er foran plankeværket. Det er da lige netop varme farver, der skal til, for at live den grå beton op. Gid mange andre ville gøre som dig og skabe lidt glæde i deres forhaver, også selvom der kun er ganske lidt plads.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Det er et godt navn for farverne: "solskinsfarver". Ja de hjælper lidt i forhold til alt det grå. Det er lidt sjovere, synes jeg, når der er farvepletter hele vejen rundt om huset.

   Slet
 5. Du har virkelig haft en heldig hånd med at kombinere den grå beton og de brændte farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marie. Ja de brændte farver giver noget andet at kigge på i stedet for al den grå beton.

   Slet
 6. Det er en supergod ide, at trække øjet hen til krukkerne ved hjælp af glade, varme solfarver. Det ser vældigt godt ud
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg læste en engelsk havedesigner, som foreslog, at man planter ting som leder øjet væk fra øjebæ. Det er vist et godt råd, som kan bruges i flere sammenhæng.

   Slet
 7. Jamen det er da skønne farver de brændte.. Især sammen med det grå beton. Selvfølgelig kunne man jo lave krukkerne i lyserøde- hvide -grå farver, meget nobelt, men det ville slet ikke give den varme glade velkomst dine krukker giver.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg synes også de varme farver giver en varm velkomst! Men jeg har nu et par bekendte, som vil synes, at dit forslag om hvid, lyserød og grå er meget bedre. Sådan er vi så forskellige!

   Slet