20/08/21

Køn og kønnere

Da jeg vil købe en sommerfuglebusk, kiggede jeg efter mørke blomster, og den mørkeste jeg kunne finde var Buddleja davidii ‘Black Knight’. Den bliver ikke helt så høj som andre sorter, men så har jeg blomsterne i øjenhøjde. Blomsterne er meget kønne, men de er endnu kønnere med pynt!

14 kommentarer:

 1. Ja, sådan skal blomsten i en sommerfuglebusk se ud😊

  SvarSlet
 2. Rigtig flot farve, men jeg vidste ikke, at den ikke blev så høj som de andre. Mine er meget høje, men jeg har ikke denne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja farven er jeg meget glad for. Det kan godt være at vi beskærer den lidt meget om foråret, så den ikke når at blive højere. Det må vi se på til næste år.

   Slet
 3. Oh ja - her har du sandelig ramt plet! Utroligt så fint blomstens farver gentages i sommerfuglens perfekte nystrøgne vinger. Her har du måske årets foto?
  Jeg er også så glad for de mørke blomster på sommerfuglebusken, måske fordi bladene er ret lyse så det giver sådan en god kontrast. Højden regulerer vi mere eller mindre selv ved beskæring, tænker jeg, men det er jo fint at være i øjenhøjde med blomsterne - og gæsterne!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. At billedet blev så god var rent held! Nogle gange er lyset, motivet osv. bare lige i øjet. Jeg havde ikke tænkt over det men du har ret i at de mærke blomster er gode som kontrast til de lyse blade. Måske skal vi beskære lidt mindre? På den anden side er det dejligt at holde øje med gæsterne!

   Slet
 4. Vi har osse Black Knight, men jeg syntes nu den bliver rigelig høj hvis ikke jeg er der med saksen. Flot er den. Vi har osse en meget mørk rødviolet, men dens navn fortaber sig i tidernes tåge. Iøjeblikket er de godt omsværmet af de fineste sommerfugle. Jeg syntes vi har haft flere og forskellige i år?
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores er kun 3 år gammel, og vi har beskåret den hvert forår. Det kan godt være at den bliver lidt højere hvis vi holder lidt igen til foråret. Vi får kun de sædvanlige 3-4 alm. arter hvert år, og i år er det som om de hidsige regnbyger lægger en dæmper på aktiviteten.

   Slet
 5. Den mørklilla farve er meget smuk.
  Jeg fik min første sommerfuglebusk sidste år, og det var bare en lille stikling med en enkelt gren. Den blev købt navnløs i en lille bod. I år har den et par blomster, og blomsterne ligner ‘Black Knight’, så jeg tror du har givet mig navnet på min busk. Hvor langt klipper du den ned om foråret?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har klippet den ret langt ned - det har nok været ca. 10-20 cm over jorden lige over gode kraftige skud. Jeg har læst flere forskellige steder, hvor man siger alt fra 10-15 cm til 30-40 cm over jorden, så der er vist flere muligheder.

   Slet
 6. Smuk, dyb farve - den kan jeg godt forstå, du valgte. Jeg synes, det er et plus, hvis du kan holde den i øjenhøjde. Og den virker tilsyneladende som sommerfuglemagnet, som den skal.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg kan godt lide, at den er i øjenhøjde, men det vigtigste er, at sommerfuglene får øje på den!

   Slet
 7. Flot farve og flot pynt.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet