24/05/22

En prøve med prydløg

Jeg har ikke haft prydløg i haven før, og jeg var i tvivl om jeg vil blive glad for dem. Så jeg plantede nogle få løg et tomt sted, og nu kan jeg godt forstå, hvorfor de altid er vist midt i en masse lodden løvefod. Stilk, knop og blomst er fine, men planten er tudsegrim. Jeg tror ikke jeg har et sted til dem i haven.

14 kommentarer:

 1. Planten er fin nok fra start, men så snart blomsterne dukker op, visner bladene ned. Sammen med hosta er de gode.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hostaer vil kunne dække planten. God ide!

   Slet
 2. Det er fin farge på blomstene, men bladene er ikke så pene. Det er smart å ha noen andre planter som dekker bladene når de visner ned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det vil se bedre ud med planter til at dække bladene.

   Slet
 3. Så fik du prøvet det🤥

  SvarSlet
 4. Det er altid bedst at gøre sine egne erfaringer, hvis man som du har et sted, hvor det ikke kan gå helt galt. Man må vel konkludere at de ligesom andre løgplanter står bedst i 'godt selskab' med kraftigt voksende bladplanter. Jeg holder mig til purløg, som er lige så smuk - i mindre målestok - og kan klippes ned igen og igen mens man nyder det grønne drys på maden:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil give dig ret i, at løgvækster står bedst i godt selskab. Jeg er også meget glad for purløg - både det grønne og blomsterne!!! :-)

   Slet
 5. Allium er bare herlige! Men de bør stå et sted hvor annen vegetasjon skjuler bladene etter hvert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig! Det har jeg nu lært af erfaring.

   Slet
 6. Ha - ja de har grimme blade, og jeg har dem også mellem stauder (men de trives ikke = kommer ikke igen, så her er det måske også slut en dag) ;-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nu har jeg lært af erfaring. Underligt at de ikke trives hos dig, men sådan er der så meget. De er ellers dramatisk her hvor tulipanerne er slut.

   Slet
 7. Ja, alliumblade er tudegrimme. mine står som prikker ind imellem stauderne. Og der kan de stå med frøstandene osse for stauderne er så tætte at alliumerne ikke frøspreder sig synderligt.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er flotte der hvor stauderne kan skjule de grimme blade. Jeg synes også, at frøstandene pynter svævende over stauderne. Smart at de tætte stauder begrænser frøspredningen.

   Slet