07/05/22

Langt fra inspiration

Der kan være langt fra inspiration til virkelighed. Herligt at få inspiration forskellige steder og glæde sig til at se resultatet i egen have. Meeeen der kan gå lang tid før det ligner og der kan være udfordringer undervejs. Jeg så disse buksbom ved et besøg i Keukenhof i 2014 og tænkte sådan nogen skal jeg have. Så et par år senere (og stærkt reduceret i målestok!!) plantede jeg 3 små bukssomkugler. De er på nordsiden af et hegn, så de får meget lidt sol. Den inderste døde og den nye har det ikke så meget bedre. De 2 andre bliver lige så stille større, men uha der går flere år før det begynder at ligne inspirationen.

12 kommentarer:

 1. Ja sådan er det med planterne, de er længe undervejs, men jeg synes nu, de er fine allerede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sådan er det med planterne. Det gælder om at nyde de forskellige stadier inden de når målet. Og det kunne være man får helt andre ideer undervejs!

   Slet
 2. Buksbom har jeg ikke lykkes særlig godt med her, men jeg har to kuler som har overlevd. Problemet med de er nettopp at de vokser så utrolig sakte ja :)
  Dine buksbomkuler seg jo veldig flotte ut.
  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja buksbom gror meget langsom, men det er sådan en fin plante, så vi må bare prøve os frem.

   Slet
 3. Ikke dårligt med sådan en trio, og inspirationen kan man i hvert fald ikke tage fra dig! Jeg er faktisk meget tilfreds med den tid det tager - engang imellem (og af og til mister jeg tålmodigheden:) For et par år siden satte jeg selv 3 buksbom-stiklinger(!) som skal blive til 3 runde bamser på række, og i den mellemliggende tid afprøver jeg forskellige beplantninger på al den plads der imellem dem. Så går tiden på bedste vis. Du kunne jo fylde ud med fine bregner eller andet mens du venter...

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha det kræver meget tålmodighed at sætte 3 buksbom stiklinger! Men smart ide at bruge pladsen til at eksperimentere. Ja bløde bregner mellem de skarpe kugler vil passe flot!

   Slet
 4. Mon ikke også buksbom hører til de mest langsomt voksende planter. Det skal nok blive fint.

  SvarSlet
  Svar
  1. Buksbom er måske ekstra langsom - det havde jeg ikke tænkt på. Men jeg må bare glæde mig over hvordan det ser ud i år og hvordan jeg regner med det kommer til at se ud om nogle år.

   Slet
 5. Det var godt spottet og fint overført til haven. Desværre tager det ofte lang tid, før planerne bliver så flotte i haven som i drømmene, men alt kommer til den, der venter.
  Som Ulla skriver, kunne du sætte lidt lavt grønt ind i mellem, så kan du jo bare sige, at det skal være sådan ;-)
  Mange hilsener Lisbeht

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lisbeth! Ja når det nu kniber lidt med tålmodigheden, var det smart at plante lidt mellem de 3 buksbom. Vi har en plan til vi har en ny!

   Slet
 6. Hihi tålmodighed er en havedyd. Du har da til en vis grad formen på kuglerne... For år tilbage startede jeg med hjemmelavede stiklinger, en søslangehæk. jojo den er blevet til slange nu, med løftet hoved og hale. Der skal bare lidt bedre form på hovedet og et par horn. Så er den der.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha det er en meget mere udfordrende opgave du begiver dig ud på! Jeg synes det er rigeligt med 3 sølle kugler. Jeg må bare være tålmodig som dig så er den sag klaret. :-)

   Slet