12/06/22

Farver i junihaven

Mange stauder er godt i gang med blomstringen, men samtidig synes jeg, at flere ting lader vente på sig. Måske en kombination af tidlig tørke og derefter kølig ustadig vejr. Men der er mange fine farver i haven lige nu inkl. mange forskellige grønne nuancer. Jeg starter med min aller-allerførste rose (med obligatoriske lus!).
Og endelig kan jeg nyde de første blomster på min farvebælg.

14 kommentarer:

 1. Fine billeder fra din have, jeg har også lige taget billede af min farvebælg, men hvad har du på tredie billede? Det er ikke farvebælg, ellers er den i hvert fald anderledes end min.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det 3. billede er af Anchusa azurea, som vist hedder oksetunge på dansk. Den får de mest fantastiske blå blomster.

   Slet
 2. Så flott hvit rose du har! Hvite roser og hvite blomster er så fint synes jeg. Nydelig farge på din begonia også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er også blevet meget glad for hvide blomster. De lyser op. Jeg plejer ikke at købe begonia, men den creme/fersken farvekombination var bare så flot.

   Slet
 3. Der er mange skønne blomster (og ja: lus på roser :-) ) Kombinationen af blå og orange er festlig, synes jeg. Katteurt og Geum?
  Som Lisbeth er jeg også nysgerrig efter den ene blå. Det er sådan en fin blåviolet nuance.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er katteurt og Geum 'Totally Tangerine' som står sammen. Som jeg skrev til Lisbeth er det Anchusa azurea. Intense blå blomster. Det er en staude men er lidt kortlivet, så jeg behandler den næsten som en 2-årig og sår nye planter hvert år..

   Slet
 4. Ja, det er det samme her med masser af dejlige grønne farver og blomsterne der holder lidt igen og venter på en ordentlig spandfuld vand fra oven. Jeg savner min farvebælg når jeg ser din, men dine nellikerod er sandelig også dejlige! Haven ser trivelig ud og du må bare vente lidt længere på blomstringen, men den nye rose er nu dejlig - med eller uden lus:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har nok ret i at noget regn vil sætte mange ting i gang. Der er utrolig forskel på nellikerod. Den 'Totally Tangerine' er enorm mens 'Mai Tai' og 'Mrs. Bradshaw' er spinkle med få blomster. Der er ikke andet for end at tage lusene med for at få de fine roser! :-)

   Slet
 5. Det ser fint ud altsammen, og farver skorter det bestemt ikke på.

  SvarSlet
 6. Ja n dejlige farver. Her er det akelejerne der dominere endnu.
  Hvor meget regn har I fået? Det ser så frodigt ud.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine akelejer er så småt ved at klinge af. Vi var så heldig at få i alt 30 mm over 4 dage i sidste uge, så jeg kan ikke klage.

   Slet
 7. Vackra färger och fina vyer från din trädgård just nu. Det är en väldigt vacker tid vi har nu. Begonian var väldigt fin :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet