26/06/22

Glæder og bekymringer

Der er masser af glæder i haven her midt på sommeren. Vores uægte jasmin dufter skønt. De nye roser stortrives. Det gamle staudebed er fyldt. Men det er altid lidt spændende med alt det nyplantede. De 3 Potentilla plantet i det nye bed i september blev flot grøn i april men nu er den ene nærmest halvdød. Og det nye hjertetræ har flere tørre blade og kviste. Hele bedet vandes grundigt hver uge, hvis ikke det regner, så det burde ikke være vandmangel. Vi må se hvad der sker.

8 kommentarer:

 1. Ja, sånn er det bare i hageverden. Mange gleder og noen bekymringer. Jeg håper at dine planter kommer seg igjen.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er helt rigtigt, Marit. Bare der er mange glæder og nogle få bekymringer, så er vi glade.

   Slet
 2. Der er altid glæder og sorger i haven. Men tænk på sol og blæst slider på nye planter, selvom der bliver vandet. De kæmper nok en brav kamp de små pus. Jeg har osse nogle der blev plantet i foråret, og passet med vand. Men de ser osse pistne ud i forhold til reserven i potterne.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, Gunvor. Vi har haft en hel del blæst og brændende sol. Det går hårdt ud over nye planter. Vi må krydse fingre, at de overlever og dermed også bare bliver stærkere for det.

   Slet
 3. Ja det ser lidt trist ud, men det andet står fint, sådan er det glæder og sorger, men vi må nyde det der dur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig! Vi må glæde os over alle de fine planter i haven lige nu.

   Slet
 4. Det er svært at vande så meget at man faktisk får vandet helt derned hvor rødderne helst skulle være, men da potentiller egentlig ikke er så krævende, har der nok været en lille brist i den ene busk fra starten. De to andre ser jo trivelige ud. Man kan lægge en gren henad jorden med en sten på og lave sig en aflægger, hvis du gerne vil spare dig selv for endnu et besøg på planteskolen, og så får du præcis den samme plante. Du kunne også forsøge med noget mere jorddække...
  Ellers er det jo bare succes hele vejen rundt og det er nok det man skal koncentrere sig om:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er sgu svært. Der går lang tid med at give lidt vand og lidt mere og så lidt mere for at få det til at trænge ned. Men du har nok ret i, at der har været et eller andet galt med den ene plante. Måske overlever den alligevel. Vi fik 10 mm i går og 14 i dag - gode nyheder for alle planter!!

   Slet