05/03/23

Solskinsdage

De seneste dage har budt på masser af solskin, så jeg har benyttet lejligheden til nedklipning og oprydning så der er klar til de nye små skud. Der blev også tid til en runde med kameraet, fordi solskinnet pynter gevaldigt i en tidlig forårshave.

14 kommentarer:

  1. åh ja, køligt flot forår om dagen, frost vejr om natten. Det dæmper tempoet på planterne lidt. Godt nok, så kan vi følge lidt med. Drivhuset er skønt at opholde sig i. Lige nu er det fyldt med hornvioler, Planteforum åbnede i denne weekend men de sædvanlige åbningstilbud,, uhmm så er det forår.
    Jeg er osse igang med hæksaksen over staudetoppene. Men endnu lader jeg diverse blade på jorden i bedene være. Nætterne er frosne endnu, og det kniber med tiden. Lidt af gangen, så når man det nok.
    Mon vi får den snestorm "de" snakker om? uha.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har egentlig været glad for det kølige vejr. Erantis, vintergækker og krokus holder længere end hvis det havde været varmt. Uha ja jeg begynder også at planlægge ture til de gode plantesteder. Jeg venter også med at klippe visse stauder for at beskytte lidt længere endnu.

      Slet
  2. Ja alting ser bedre ud i solskin undtagen vinduerne ;) Det er dejligt, når den skinner i vore haver.

    SvarSlet
    Svar
    1. HA! Ja det er ikke så godt med solskin og vinduerne! Men ellers er det kun godt med masser af forårssol.

      Slet
  3. Græsset på det første billede ser utroligt frisk ud i betragtning af, at vi nu er inde i marts måned.

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi har slet ikke sneskimmel i år. Den smule sne vi fik forsvandt meget hurtigt. Og nattefrosten har været i korte periode og ganske lidt. Manden er begyndt at tænke på at slå græsset!!

      Slet
  4. Vilket vackert gräs i första bilden. Det var så fräscht grönt nu. Skimmia och körsbärskornell är härliga vårvinterbuskar. Skimmian doftar så gott och körsbärskornellen brukar fyllas tidiga insekter...

    Ha det gott! Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Vinteren har været ret mildt med kun korte perioder med sne eller nattefrost. Det kan ses på græsset! Jeg er også meget glad for Skimmia og Cornus Mas. De pynter meget om vinteren og i det tidlige forår før resten af haven begynder at pynte.

      Slet
  5. Så heldig du er som kan arbeide så tidlig i hagen. Flotte krokus og vakker skimmia!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er meget heldig at jeg kan begynde at arbejde i haven så tidlig. Det gør at forårsarbejdet kan spredes over en længere periode. Så er det ikke så hårdt!

      Slet
  6. Ja, der er styr på din have og det er jo altid dejligt. Dine billeder stråler af sol og blomstring, og jeg undrer på hvad det er for en flot stor græs du har midt i dit første billede? Den har i hvert fald holdt sig godt gennem vinteren med sin friske grønne farve.
    Håber ikke du er blevet helt begravet i sne i dag!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg plantede nogle Carex 'Ice Dance' under kornellerne fordi de er vinterhårdfør. Der skal meget grim barfrost før de bliver lidt brun i det. Det er et dejligt syn fra huset midt i den mørke vinter med frisk grøn græs under de stærke limegrønne grene! Heldigvis her i Viborg fik vi kun et par cm sne og kun lidt vind.

      Slet
    2. Åh ja, sådan er det - korneller i græs - så forstår jeg! Tak for opklaringen!

      Slet
  7. Takket være dit svar til Ulla fik jeg også opklaret, at det er en vellykket “sammenplantning” af Carex og en grøn kornel.
    Kirsebærkornellen er en rigtig forårsbebuder med de yndige limegrønne blomster.

    Hilsen Elna

    SvarSlet