26/02/23

Flere krokus, tak!

Endnu engang husker jeg hvorfor jeg køber eller deler krokus hvert år. Der kan ikke være for mange af dem i haven.

12 kommentarer:

 1. Helt enig, og det er musene osse enige i. Ædedolke. Heldigvis er de fine botaniske krokus gode til at frøsprede sig, så jeg har dog en del, men de sjoveste steder, Og lidt upraktisk i græsgangene.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja dejligt at de spreder sig men du har ret i, at de kan dukke op de sjoveste steder.

   Slet
 2. Jeg havde rigtig mange i min gamle have, her er ikke en eneste, jeg håber, at jeg får fat i nogle. Der gror vintergækker og erantis i grøftekanten, jeg håber at finde et sted med krokus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Efter en lang vinter trænger vi sådan til at se farvepletter så det er godt med flere forskellige forårsløg i haven.

   Slet
 3. Det er helt sant, for de kan en ikke få for mange av. Jeg plantet mange nå i høst, og gleder meg til å se de.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid spændende at se de nye løg dukke op i haven og ventetiden føles lang fra de plantes til de titter frem.

   Slet
 4. Jeg har også altid elsket krokus, men må indse jeg ikke orker at grave nye løg ned hvert år, så jeg nyder dine:-) I vores have er der uhyggeligt mange musehuller, og hvis musene æder af løgene vil jeg koncentrere mig om andre forårsbebudere, der kan få lov at stå i fred.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig! Der er så mange forskellige slags forårsløg og flere af dem er ikke spor eftertragtet af "vildtet". Det gælder bare om at prøve sig frem og se hvilke der får lov til at blive stående.

   Slet
 5. Snekrokus eller crocus tommasinianus har vi rigtig mange af. Det er en lille blomst, men løgene breder sig hurtigt, og blomsten er fin, når den åbner sig i solen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bare så flot med sådan et tæppe af små krokus, og en lun dag med åbne krokus kan lokke bierne frem.

   Slet
 6. Krokus kan vi ikke få for mange af. Her i haven vokser de sammen med vintergækker og erantis. Det ser lidt rodet ud, men jeg har opgivet at holde dem adskilt, dels sår de sig selv, dels kommer jeg til at flytte rundt med løgene, når jeg graver i bedene.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har også blomster jeg prøver at holde hver for sig, men det er ikke altid os der får lov til at bestemme i haven. Og på den anden side kan vi kun blive forårskåde af at kigge på en farverig blanding af forskellige forårsblomster.

   Slet