07/11/23

Variation i forfaldet

De forskellige planter i haven forfalder på forskellige måder og på forskellige tidspunkter. Endelig er turen kommet til papirbarklønnen. Jeg synes for øvrigt at den plejer at være mere rødlig.
Sjov at se en helt grøn løvefod sammen med storkenæb, som har fået gule blade, og en hosta som er helt smattet.
Og så er der krybeklokken, som endnu ikke har opdaget at det er efterår.

12 kommentarer:

 1. Jeg synes at forfallet også er pent å se på. Papirbarklønnen har en vakker farge. Selv hosta er flotte når de akkurat har "klappet" i sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja forfaldet er pænt at se på. Der er stadig så mange farver at se på i haven. Selv en sammenklappet hosta pynter!

   Slet
 2. Det ses tydeligt på dine billeder, hvor forskelligt planterne klarer sig om efteråret. Det siger jo også noget om, hvor krævende det er, at sammensætte bede, når man både skal tage hensyn til planterne i forårs-, sommer- og efterårsdragt.
  Jeg holder så meget af krybeklokken, den er ukuelig.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har lært, at det kan betale sig at læse grundigt om planterne, så jeg køber dem som yder noget gennem flere sæsoner. Ha - ukuelighed er en god egenskab for planter!

   Slet
 3. Her til formiddag lagde jeg netop også mærke til, at papirbarklønnen står med flotte farver i solen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er ikke noget bedre end solstrejf som fanger de glødende efterårsfarver. Og en fornøjelse at papirbarklønnen går i gang med at gløde lige når benved smider de sidste blade.

   Slet
 4. Den er flot den papirbark. Jeg har osse fået meget mere fokus på efterårsfarverne de senere år. Måske fordi der er kommet så mange forskellige træer og buske med efterårsløv i handlen end før i tiden.
  Min krybeklokke er osse ukulig, den har osse blomster.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du have ret i. Jeg oplever også at efteråret er blevet lidt længere - vinteren er skubbet lidt. Så har vi en god lang sæson at lege med farverne. Herligt!

   Slet
 5. Ja, der er forskel fra år til år, både i farverne og i tempoet forfaldet foregår i. Her er papirbarklønnen allerfinest lige nu og den er mere rød end din, men jeg synes godt du kan være tilfreds med farven på din. Mage til skøn orange skal man da lede længe efter!
  Krybeklokkerne er også i gang hos mig, og jeg tror de nyder den megen regn og udnytter tiden til lidt blomstring.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig! Sjov med gamle blogbilleder som viser farverne på forskellige tidspunkter. De papirbarkløn er bare fantastiske ved denne årstid. Ja jeg nyder min krybeklokke hver gang jeg går forbi - grøn løv og blå blomster midt i det ellers gyldne efterår.

   Slet
 6. Heldigvis skjer ikke alt på en gang. Men det er jo litt merkelig å se noen helt uberørte mellom forfallet.

  SvarSlet
 7. Ja forfaldet er meget forskelligt, det første billede er meget smukt.

  SvarSlet