16/03/24

Fra tidlig forår til rigtig forår

Hvert år ved denne tid er det som om der er en lille pause i haven. De tidligste forårstegn som erantis, vintergækker og de tidlige krokus er ved at være færdige. Der er stadig små farvepletter i bedene, men bedene er ret tomme, da de fleste buske og stauder endnu ikke er gået i gang. Jeg skal være tæt på for at få øje på de næste tegn på forår, men foråret er på vej.

16 kommentarer:

 1. Deilige bilder av løkplanter og våren hos deg. Det er bare å glede seg til det blir vår her også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det! Ja foråret er på vej - også til dig! :-)

   Slet
 2. Når vi får mere sol og varme, vil din have eksplodere med nye, friske blade, og så er det slut med de lidt triste grå farver, som præger haven om vinteren og i det tidlige forår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er helt rigtigt. Først pausen og så eksplosionen! Glæder mig til at alt det triste grå dækkes af grønt.

   Slet
 3. Ja men tegnene er der, men ikke helt så tydelige endnu. Min have er blå af scillaer, jeg har også set liljer på vej op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i at alle tegnene er der, når man kigger efter. Det skal nok blive forår.

   Slet
 4. Du har fanget de små livstegn så fint på dine billeder, og jeg genkender følelsen af pause lige nu. Som om planterne lige tager en ekstra dyb indånding inden de vover pelsen for alvor. Både vejret og planterne kommer i bølger året igennem, men lige nu er der heldigvis liv i påskeliljerne!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ulla! Jeg vil give dig ret i at det kommer lidt i bølger, og det er svært at vente på den næste gode bølge. Her i Midtjylland er der lidt fastlandsklima, så vi må vente lidt på påskeliljerne. Vi glæder os!

   Slet
 5. Hej Sydney!
  Det är så trevligt att se vårtecken i trädgården. Jag hade några krokus, men så fick vi lite snö igår. Men den smälter undan fort.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt at se forårstegn i haven. Godt for dig at sneen i din have smelter hurtigt. Det må også være et tegn på forår.

   Slet
 6. Lige nu er det kirsebærkornellen der lyser og kejserbusken. De små forårsblå er liige på trapperne. Jo vi kan måske lige nå at trække vejret en dag før den næste bølge blomstrer. Det er en fryd at gå i haven nu, der er hverdag noget nyt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig! Alle de fine farver er en fornøjelse at kigge på, og det bliver til nogle dejlige ture rundt i haven hver dag for at følge med.

   Slet
 7. Her var det da mange grønne vårtegn! Gleder meg til å se noe slikt her også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja det bliver dejligt når du også kan få grønne forårstegn i din have!

   Slet
 8. Jeg spejder også efter grønne blade på buske og træer, når jeg går en tur i haven. Det er, som om det først er rigtig forår, når buske og træer begynder at grønnes. Men jeg kan se, at buskene er godt på vej hos dig.

  hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg skal virkelig kigge efter men der er gode forårstegn i haven. Vi glæder os til at det hele bliver grønt.

   Slet