15/05/24

Midt i maj

Jeg taber snart pusten ved at prøve at følge med i alt det der sker i haven. Frodige grønne vækster og små farvepletter. Og heldigvis masser af sol, så jeg kan tage billeder af flimrende skygge. Jeg oplever positive ting - aldrig har laurbærkirsebær 'Otto Luyken' blomstret så meget. Jeg oplever også negative - flere nye stauder plantet i august er pist forsvundet. Ja, jeg må tage det sure med det søde.

14 kommentarer:

 1. Ak ja, det sure med det søde... Sådan er der altid noget i haven der ikke helt bliver helt det man havde forestillet sig, men andet der til gengæld overrasker med god trivsel. Det du viser i dag er i den grad i trivsel, og det er jo en fornøjelse. Den stærke sol kan være hård ved planterne, navnlig her hvor en pivkold vind stadig blæser ind fra Østersøen. Begge dele udtørrer, og jeg er allerede begyndt at vande nogle udvalgte og nyplantede vækster, men hos dig ser det bare rigtig dejligt og frisk ud altsammen!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Ulla! Det er utroligt. For tre uger siden var der nogle steder jeg ikke kunne arbejde fordi der var så vådt. Nu er vandkanden i fuld sving. Det sure med det søde! ;-)

   Slet
 2. Så flott det blomstrer hos deg nå. Din laurbærkirsebær er helt fantastisk. Å ta det sure med det søte er et dansk uttrykk, men jeg forstår godt hva du mener. Det blir dessverre noen tap i hagen, men samtidig er det mye å glede seg over. Det må vi ikke glemme :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Marit! Ja du har ret i at der altid er ting vi kan glæde os over i haven. Sikke en dejlig årstid lige nu!

   Slet
 3. Hej Sydney!
  Din Otto är alldeles underbar. Så full med blommor , riktigt vacker. Här är jag förväntansfull över att få se två knoppar på magnolian Susan slå ut. Det blir förhoppningsfullt fler om några år. Det ser riktigt grönt och frodigt ut hos dig.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marika! Ja jeg glæder mig hver dag over Otto. Hvert forår kigger vi på vores haver med forventning og hvert år er der mange glæder og små skuffelser. Sådan er det, og vi fortsætter med at være haveglade!

   Slet
 4. Nogle gange kan det bare være svært at tage det sure med det søde. Men hvis ikke vi gør det, risikerer vi, at haven bliver en byrde i stedet for en fornøjelse, og sådan må det nødigt blive. Og lige netop der, er det skønt at dele glæder og få afløb for sorger med andre havebloggere. Jeg synes, at der altid er en god stemning på havebloggene, går det godt, vil vores begejstring ingen ende tage, og vi er gode til at muntre hinanden op, når stemningen går nedad.
  Hvor er den dejlig, den lille lyseblå, du viser på det nederste billede. Jeg ved ikke, hvad den hedder.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret. Det er dejligt at dele glæder og sorger på bloggene. Og heldigvis giver haven mange fornøjelser og kun få ærgrelser. Den lille lyseblå er en lyngfloks, Phlox subulata ‘Emerald Cushion Blue’.

   Slet
 5. Hvor ser din have fin og frisk ud uden blæstskader. Her er det begyndt at vise tørt, eller snart tørke, især i sol og blæstsiden.
  Jeg har osse nogle smuttere af sidste års staude plantning, men der er lige så mange der er kommet. Jeg opgiver nu aldrig en plante før efter grundlovsdag.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Gunvor! Ih ja solen og blæsten tørrer det hele ud. Det er en god huskeregel at vente til grundlovsdag. Jeg er før blevet overrasket af en plante som pludselig går i gang sidst i maj.

   Slet
 6. Det ser flot ud, jeg kan godt forstå, du glæder dig, der er mange fine sager. Laurbærkirsebærrene blomstrer flot nu og dufter dejligt, men de holder ikke længe.

  SvarSlet
 7. Tak, Lisbeth! Ja de blomster har en fantastisk duft, men du har ret i at det gælder om at nyde dem mens man kan. Det er snart forbi.

  SvarSlet