26/05/24

På tur og hjem igen

Vi kørte til det sydfynske for at nyde syrener i blomst, men vi var lidt sent på den. En del var afblomstret. Til gengæld var der smukke rhododendron ved Brahetrolleborg. Hjemme igen er haven lige så stille på vej ind i højsommeren.

13 kommentarer:

 1. Fine billeder af jeres tur til Sydfyn. Så har vi byttet, vi var i Haderup og I var i nærheden af os :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja maj måned er lige tiden til at komme ud og nyde planter andre steder!

   Slet
 2. Ja syrenerne er allerede ved at være færdige. De er blevet tidlige på den, Jeg mindes de først blomstrede sidst i maj, først i juni engang. Det er måske disse miljøskøre tider.
  Hvad er det nu den hedder den smukke blå blomst på sidste billede? Jeg har fået det at vide engang , men hukommelsen er ikke som den har været, høhø.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes også at syrenerne var tidlig færdig i år, men der er selvfølgelig forskel fra år til år. De blå blomster er Baptisia, farvebælg på dansk.

   Slet
 3. Det var jo synd at syrinene allerede var avblomstret dit dere dro. Syrinene blomstrer her akkurat nå. De dufter så deilig.
  Du har veldig mye fint som blomstrer i hagen din nå. Den hvite potentilla er så fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes også at duften af syrener er så dejlig. Tak, Marit! Den hvide potentilla blomstrer fra nu af og indtil sidst i august. En dejlig plante at have i haven.

   Slet
 4. Hej Sydney!
  Tråkigt att syrenerna hade blommat över. Här brukar de smyga igång med blomningen, så jag knappt märker det. Det är mycket fint som blommar hos dig, en vacker färg på aklejan.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en dejlig tid hvor noget nyt begynder at blomstre samtidig med at noget andet er færdig. Tak for det, Marika! Ja akelejer kan selv finde på de fineste farver ved at krydse. Jeg har kun plantet en blå og en lyserød for mange år siden, og nu har jeg mange forskellige farver! :-)

   Slet
 5. Så mye fint. Her var syrinene veldig tidlige i år, kanskje de har vært det hos dere også. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja der kan være forskel på syrenblomstring fra år til år. Og en god dag til dig!

   Slet
 6. dejlige stemningsbilleder :) - det er bare skønt på Fyn :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Ja det sydfynske har noget særlig. Vi er blevet ret glad for forårsture dertil.

   Slet
 7. Jamen det er jo dejlige billeder alligevel, og jeg synes egentlig alt er meget tidligt på den i år. Hvad mon der bliver tilbage til resten af sommeren:-) Din have ser ud til at være i topform!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet