23/04/21

Det kræver mandsmod

For at få mere farve i haven om vinteren plantede jeg 2 forskellige kornel, C. 'Kesselringii' og C. 'Flaviramea'. Det er de helt nye skud fra sommeren, der giver de gode farver den følgende vinter. Derfor skal de klippes helt ned hvert forår. Uha! Jeg må sige, at det er en kæmpe udfordring for mig. Absolut grænseoverskridende. At tage flotte buske med masser af fine grene med masser af skud og hak dem helt ned. Jeg går rundt om dem hundrede gange i flere dage og må tage det lidt ad gangen. Jeg skal hele tiden minde mig selv om, at de skal pynte november-april og ikke nu til sommer. Køn er de ikke de første par måneder, men vi nyder dem i vintermånederne.

16 kommentarer:

  1. Jeg har også haft både de røde og gule - i dag har jeg kun en tilbage med røde grene. De er skønne om vinteren.
    Jeg klipper glad og gerne, men et enkelt år gik det galt, og måske slog jeg simpelt hen buskene ihjel, fordi jeg klippede under løvspring. Det kostede dem alt for mange kræfter. Før eller efter er ok :-) Det ser godt ud, det du har lavet, så nu kan du glæde dig til at det bliver vinter ;-))
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Håber med tiden at jeg begynder at klippe glad og gerne. ;-) Ja timingen er vist ok, og så er jeg bare klar til at nyde dem til den tid.

      Slet
  2. Mon ikke vi alle har svært ved at beskære en pæn busk, men det er en nødvendighed for pludselig er den ikke pæn mere, så kan vi lære det ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt at høre! Ja det er nok vigtigere at klippe lidt for meget eller tit end at lade det hele gro til. Så har man et problem.

      Slet
  3. Hvad gør vi dog ikke af barbariske tiltag for at skabe vinterfarver!

    SvarSlet
  4. Det er også svært at bestemme hvornår, der skal beskæres, synes jeg. Der kommer jo stadig nattefrost her i april, og nogle planter kan tåle det, andre ikke.. Så jeg forstår dig:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er helt enig. Jeg har også kigget flere gange på vejrudsigterne og venter med at klippe de sidste par ting. Det bliver dejligt med lidt lunere vejr.

      Slet
  5. Uha-ja, det kan godt være en svær øvelse, men jeg elsker din beskrivelse af processen:) De farvede grene er jo de nye, og man kan jo vælge at klippe lidt højere oppe i grenværket, hvis man kan nøjes med farverne derfra og op. Måske kunne en lav og en højere busk også være en smukt syn.

    God weekend!
    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Hov - det var godt tænkt. Det vil give lidt variation i højderne i bedet. Og hvis man klipper lidt højere op, er busken nok ikke helt så udsat.

      Slet
  6. Hi hi ugh hvor jeg kender det. jeg gør det at jeg klipper halvdelen af busken et år og den anden del næste år. Så er der ikke den store risiko.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja - det bruger vi med nogle andre buske. Det virker meget godt med det nye som skyder frem fra bunden ved siden af de store grene som fylder.

      Slet
  7. Jeg giver dig ret i, at man nogle gange skal tage sig sammen, inden man klipper og saver i træer og buske. Men det er sjældent, man fortryder det, når man har været i gang med saks og sav, og generelt tror jeg, der beskæres for lidt i haverne.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er enig med dig. Det er synd, hvis buske og træer bliver vildt og langbenet og forvokset. Hellere lidt for meget end lidt for lidt.

      Slet
  8. Nogle ting skal man ikke røre for meget ved og andre ting skal bare have hele turen. Jeg har det lidt på samme måde med Sommerfuglebusken.
    Med venlig hilsen
    Lene Bedstemorshave

    SvarSlet
  9. Ja det er som om man skal kigge på dem i et par år fra starten og finde ud af hvor meget de skal styres. Uha ja jeg er altid i tvivl om hvor meget Sommerfuglebusken skal beskæres.

    SvarSlet