05/04/21

Skønne knopper

Ved denne tid på året glæder jeg mig til at tage en runde i haven hver morgen for at se det nye, som er sprunget ud. Der er dog for mig lige en enkelt undtagelse, og det er Skimmia. Jeg synes den er allerflottest om vinteren med de mørke grønne blade og de fine mørke røde knopper. Nu begynder knopperne lige så stille at blive lysere for til sidst at blive til små hvide blomster. Ikke så kønne som knopperne har været hele vinteren, men bierne glæder sig.

10 kommentarer:

 1. Ja den daglige runde er vigtig, jeg tager en mere i løbet af dagen. I dag blev det ikke en aftenrunde, det er ikke så tillokkende med den vind, selvom solen skinner.
  Jeg har ikke skimmia mere, min gik ud, køn var den heller ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt med at tage en runde i haven, men der er grænser for hvor dårlig vejret skal være!

   Slet
 2. Den daglige runde er det bedste på dagen. Og nu er det ved at være så lyst at man osse kan tage en aftenrunde. dejligt hvis man har haft travlt et sted i haven og ikke rigtig har nået hele vejen rundt.
  Jeg har desværre ikke skimmia. den foretrækker jo surbund, og det er jeg aldeles ikke leveringsdygtig i. men din er altså flot.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gunvor - jeg var faktisk ikke klar over at Skimmia vil have surbund. Vi har plantet i alm. havejord og ladet den passe sig selv. Måske står den et godt sted så den klarer sig alligevel.

   Slet
 3. Det er vel nok en flot og velformet skimmia, du har, og den ser virkelig godt ud foran det røde hus. Jeg er helt enig: Knopperne er de flotteste.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Vi har åbenbart fundet en plads så vi er glad og den er glad.

   Slet
 4. Skimmiea er så fin med deres knopper.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de pynter gevaldigt i vinterhaven.

   Slet
 5. Meget fin Skimmia du har der, og dejligt med noget der pynter lige foran huset hele vinteren. En lille haverunde er også alt hvad det bliver til her i denne kulde, men det er altid en fornøjelse!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha ja den iskolde blæst afholder også mig fra de lange ophold udenfor i haven.

   Slet