08/04/21

Ventetiden er lang

I september plantede jeg en Cotinus coggygria 'Golden Spirit', som er en gulløvet parykbusk, og en Clematis viticella 'Etoile Violette'. På det tidspunkt var der hverken blomster eller blade, og de har stået som bare pinde hele vinteren. Så det bliver spændende endelig at se om de rent faktisk ligner det, som jeg tror, og om de passer ind, som jeg havde forestillet mig.

16 kommentarer:

 1. Det er altid spændende, at se om tingene bliver som man havde ønsket sig. Det lyder spændende med en gulløvet parykbusk. Parykbusk er fine med deres parykker.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver spændende. Jeg har 2 andre sorter af parykbusk og dem er jeg meget glade for.

   Slet
 2. Det bliver spændende, når den springer ud, den skal nok blive fin.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det tror jeg også, men det hænder at jeg bliver lidt overrasket.

   Slet
 3. Der er ikke noget bedre end at følge udviklingen af nogle planter, som man har købt med hjertet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en fornøjelse. Jeg er dog altid lidt spændt det første år om de nu falder godt til i haven.

   Slet
 4. Det er ganske utroligt, at planter i den grad kan gå i stå om vinteren og så springe ud og blive frodige. Det er skønt at følge de planter, som man omhyggeligt har valgt og købt og plantet.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lidt af en mirakel hvad der sker i løbet af april/maj. Altid lidt spændende om de bliver lige som de billeder, jeg har haft i hovedet.

   Slet
 5. Ja, den ventetid er jo næsten ulidelig, og jeg kender den godt. Har selv anlagt flere bede om efteråret, hvor man ikke kan se meget andet end rødderne på det man putter i jorden, og vinteren er lang mens man går og venter. Heldigvis bliver man som regel glædeligt overrasket når det nye endelig begynder at vokse, og jeg er sikker på det nok skal blive fint hos dig!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at den lange ventetid plejer at ende med nogle dejlige oplevelser og måske også glædelige overraskelser.

   Slet
 6. Ugh, ja vente, vente på de nye spirer. Det er tager en "evighed" føles det.
  En gul løvet parykbusk? det har jeg ikke set. Troede de kun var med rødt løv.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har en sort med blågrønne blade - den er meget flot - og så den med rødt løv. De er så fine så vil jeg prøve med en gulløvet.

   Slet
 7. Når man kommer til forår, er det altid spændende at se, hvad det er, man har plantet om efteråret. Nogle gange køber man jo planter, som man kun kender fra billeder, og de kan godt tage sig lidt anderledes ud i virkeligheden. Klematissen kender jeg ikke, så jeg måtte google. Den ser rigtig flot ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er min allerførste klematis, så jeg er lidt spændt på om den står et godt sted og om den vil trives i mit lidt lette jord.

   Slet
 8. Forhåbentlig bliver din tålmodighed belønnet når den gulløvede parykbusk får løv - det lyder som en meget spændende plante.
  Etoile Violette har jeg også - den er bare så smuk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja gulløvede planter kan være lidt forskellige om de står i sol/halvskygge/skygge så jeg er lidt spændt. Jeg glæder mig til klematisens violette blomster i sensommeren.

   Slet