18/04/21

Trofast forårsbebuder

Vi overtog huset 1. maj 1985, og mens vi gjorde rent og malede, kunne vi nyde synet af et par forsythia buske, som blomstrede på livet løs. Og det har de gjort hvert år ved denne tid lige siden. I de senere år synes jeg, at de starter lidt tidligere end de gjorde i 1985, men det varierer lidt fra år til år alt efter vind og vejr.

12 kommentarer:

 1. Der står forsythia i mange ældre haver. Jeg har ikke en mere, pladsen blev brugt til noget andet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der kan ikke være plads til det hele. Så gælder det om satse på det man allerhelst vil have i haven.

   Slet
 2. Forsythia er en af de skønneste forårsbuske. Især de gamle, der ikke får helt så mange blomster, som de moderne sorter. Det kan godt blive for meget af det gode til min smag. Chokolade kan også blive for sødt :-)
  Jeg ville ønske, jeg havde plads til sådan en - ja, det er jo en prioritering, men med sparsom plads er den altså blevet fravalgt, så jeg nyder den hos dig og i andre haver.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi skal nogen gange være benhårde og vælge de planter vi ønsker allermest i haven. Der kan ikke være plads til det hele.

   Slet
 3. Ja forsythiaen er en af de skønneste forårsbuske. vi har dem osse flere steder, selvom et par af dem har måtte lade livet, til fordel for andre "nymodens" buske hihi. Men undvære forsythia vil jeg ikke. Ellers kan jeg jo ikke finde ud af hvornår roserne skal klippes. Det gøres jo når forsythia blomstrer, ifølge de gamle huskeregler.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan være svært at beholde de gamle planter når vi samtidig gerne vil få de nye med hjem. Det er en god huskeregel, den med roserne.

   Slet
 4. Jeg tænkte også lige på den med roserne, der skal klippes ned, når forsythiaerne blomstrer. Det er en god huskeregel. Vi har ingen forsythia, men jeg nyder den i andres haver, når jeg går min morgentur. Den vokser i mange haver i vores nabolag.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er også mange i vores område, hvor alle parcelhusene er bygget ca. samtidig og alle fik åbenbart forsythia i haverne samtidig.

   Slet
 5. Man finder Forsythia i mange parcelhushaver og heldigvis ser det ud til, at den får lov til, at blive de fleste steder. Den lyser så fint op her i det tidlige forår.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det findes mange steder. Og jeg skal love for at det har lyst op i de seneste dage med strålende solskin.

   Slet
 6. Forsythia har jeg det lidt splittet med. Den stråler så fint i solen, men har også en tendens til at blive temmelig riset som busk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har du ret i. Det kræver en god mand, der ufortrødent tager hårdt fat for at tæmme den. Jævnligt!

   Slet