21/06/21

Havens dronning

I ca. 50 uger om året er vores 3 stk. dronningebuske enten en neutral mellemgrøn baggrund eller tomme brune kviste. Men i de 2 uger, hvor de blomstrer, samles al opmærksomheden omkring dem. De blev plantet fordi de vokser hurtigt til og bliver høje og tætte. Naboen er lige på den anden side, og de lukker flot af for indkig. Jeg må indrømme, at lyserød ikke er min yndlings farve, men ih hvor er de kønne lige nu. Og de summer af liv fra bier og insekter.

8 kommentarer:

 1. ja det er nu buskene giver den gas. Jeg har tænkt på det er lidt pudsit at de allerfleste buske er enten hvide eller lyserøde. Med forsythia som en af undtagelserne. Der er enkelte andre, oftest gule.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja når du nu siger det, er det faktisk rigtig kan jeg godt se. Alle buskene i min have har hvide, lyserøde eller gule blomster.

   Slet
 2. Dronningebusk er smuk, og dine er et fantastisk syn. Jeg kan godt lide farven, især fordi der er en del grønt ind i mellem.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg nyder dem i denne tid. Jeg må give dig ret i, at det betyder meget med alt det grønne blandet med det lyserøde. Det giver en god kontrast.

   Slet
 3. Flot syn de få uger det varer! Lyserødt er heller ikke min yndlingsfarve, men jeg kan se den sniger sig ind alligevel rundt omkring, og det er egentlig helt ok. Der findes jo meget i den farveskala, og når ikke jeg planter lyserødt opad det gule hus (det synes jeg ser fesent ud) så går det nok.
  Fint nærbillede af blomsterne med det interessante farvespil!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det skal nydes! Og den enkelte blomst er meget smuk. Jeg tror det vil være meget svært at lave en have helt uden lyserød, og den er fin i små mængder sammen med en masse blå, lilla, hvid og grøn. Ja jeg holder også farven langt væk fra vores rødbrun mursten!

   Slet
 4. Dronningebusken er imponerende, når den blomstrer med sine orkidelignende blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov, det havde jeg ikke lige tænkt på. Der er lidt orkideagtig over blomsterne.

   Slet