03/09/21

Blomstrende Hosta under træerne

Da vi plantede 4 bærmispler ind mod naboen, plantede jeg efeu op ad den grimme betonmur og en masse bunddække under træerne, bl.a. en hel række Hosta tardiana 'Halcyon' allerbagerst. Jeg ser dem egentlig ikke gennem det meste af sommeren - de er bare en del af bunddækket. Men midt/sidst i august gør de pludselig væsen af sig med masser af blomster, som fanges af solstrejf. Jeg ved ikke om det er skyggen, der gør det, men de blomstrer meget senere end de andre Hosta i haven og de blomstrer længe.

10 kommentarer:

 1. Hvor er det smukt, at du har en lang række af ens hostaer. Det ser vældig godt ud med den samtidige blomstring, og de lyse blomster træder virkelig frem på den mørke baggrund. Det var en god beslutning, dengang.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Ja man vender og drejer tingene mange gange før man træffer en beslutning. Dejligt når resultatet svarer til billedet i hovedet.

   Slet
 2. Hvor er det flot nu, godt de er sentblomstrende, det er nu, vi har brug for blomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja det er rart at der stadig er gang i blomstringen her sidst på sæsonen.

   Slet
 3. En flot kombination du har lavet opad en betonmur! Det er så fint du har brugt få planter i massevis, både buske og bunddække. Hvem skulle nu tro udgangspunktet var en grim betonmur?
  Her har vi også Hosta der springer ud henover hele sæsonen, men hvad de hedder kan jeg ikke sige dig. Jeg nyder dem alligevel:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ulla! Ja efeu er bare godt til at dække sådanne grimme mure. Lækkert med flere forskellige Hosta sorter, som kan give en god lang blomstring hen over sæsonen.

   Slet
 4. Jeg begriber ikke at der er nogen, der ikke kan lide hostablomster?. De er da super flotte. Og i den mængde du viser, overdådige.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er sjovt du siger det. Jeg er nemlig ikke ret glad for Hosta blomster. De fleste steder i haven fjerner jeg stilkene ret hurtigt. Men lige netop der, hvor de lyser op under træerne en masse og med den mørke baggrund, er de bare så fine. Jeg glæder mig over dem hver gang jeg kigger ud af stuevinduet. Der kan man bare se!

   Slet
 5. Hostablomsterne tager sig godt ud op ad den grønne mur af vedbend. Vi har en række hostaer af sorten ‘June’. De blomstrer også nu. Hvis man planlægger sine hostakøb efter blomstringstiden, tror jeg, at man kan have hostablomster hele sommeren og ind i efteråret.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har altid købt Hosta for løvet: lys, mørk, blålig, hvid kantet. Jeg har aldrig tænkt på muligheden for at få blomster over en lang periode. Det er så godt, at man kan blive ved med at lære og få uendelig mange nye muligheder for at udvikle haven.

   Slet