09/10/21

Cornus giver farve

Jeg plantede nogle Cornus for at få vinterfarve i haven. De bliver klippet helt ned i april og bliver ca. 1,5 m høj i løbet af sommeren med helt nye farverige grene. Men jeg skal love for, at de også yder noget her i efteråret. Så jeg får gode farver fra oktober til april, hvor haven ellers er lidt gråbrun. Den med de limegrønne grene, Cornus 'Flaviramea', får gule eftersblade. Den med de orangepink grene, C. Midwinter Fire, får orange. Den med de bordeaux grene, C. 'Kesselringii', får orangerøde. Jeg glæder mig over alle de farver, når nu dagene bliver kortere og mørkere.

14 kommentarer:

 1. Flot med dine farverige cornus, det er så dejligt med farver i haven også nu. Jeg kendte ikke de navne, du skriver om her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt at forlænge havesæsonen med farver i efteråret.

   Slet
 2. Kornelgrene er et kæmpe plus for vinterhaven. I dag har jeg kun en busk med røde grene, men nyder den meget.
  Mange hilsner Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja før synes jeg at min have var så kedelig og brun om vinteren. Bare en lille plet med stærk farve betyder meget.

   Slet
 3. Helt enig. Korneller er et fund, når man leder efter farver til efterårs- og vinterhaven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan ikke undvære de stedsegrønne i vinterhaven, men det er også fantastisk at der er planter som kan give farvepletter i den mørke tid.

   Slet
 4. Jeg har både en med gule grene og en med røde. Men jeg er ikke særlig god til at klippe dem ned, så det er lidt så som så med de farvede grene. Din helt mørke kender jeg ikke .
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er noget arbejde med at klippe dem helt ned hvert forår, og de ser lidt underlig ud i et par måneder, men det giver meget farve om vinteren. Jeg så den mørke i England og skyndte mig at købe den da jeg kom hjem.

   Slet
 5. Det er så dejligt med farve i vinterhaven, og det er spændende, at du har fundet korneller i 3 forskellige farver. Det er arbejdet værd, at klippe dem ned. Man ser somme tider nogle gamle, forvoksede korneller, og dels er de ikke så farvestrålende, dels får de en lidt kedelig vækst.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes også det er arbejdet værd. Det er lidt synd, hvis de bliver forvoksede - så ligner de bare alt det andet brunt i haven.

   Slet
 6. Hvor ser de fine ud, dejligt med farver på grenene når bladene falder af.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Lene. Ja så kan man ligefrem gå og glæde sig til vinter!

   Slet
 7. Ja, man skal sørge for at have lidt forskelligt til alle årstider og der er Cornus i dens forskellige afskygninger et virkelig godt valg. Smart at lade dem være lave og tage deres plads i staudebedet! De kulørte grene er også fine i vinterens buketter og dekorationer.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Når de holdes lave giver de noget pondus til et staudebed. Ja de farverige grene kan bruges til flere forskellige ting.

   Slet