18/10/21

Flere efterårsfarver

Der er mange gode efterårsfarver i haven lige nu. Jeg tror ikke det er specielt farverigt i år, men de mange solskinsdage har nok givet en ekstra glød. Samtidig er de nyere planter begyndt at fylde mere i billedet. De første blade på vinget benved falder nu og så kommer de små orange bær til syne.

10 kommentarer:

 1. Der er ingen tvivl om at det dejlige solskinsvejr har givet ekstra glød i år. Den vingede benved er heldigvis en sikker knaldfarve hvert eneste år.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var bare om at nyde den ekstra glød mens vi havde den. Nu kommer den grumsede tid. Den benved har glædet os hver eneste dag i flere uger.

   Slet
 2. Ja benveden er bare så flot. Jeg synes, der er flere farver i år end sidste år, men du har nok ret i, at det er fordi det hele er vokset noget mere. Flot er det i hvert fald.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er i hvert fald glad for, at jeg sørgede for at få mere efterårsfarve i haven. Jeg kan virkelig se en forskel.

   Slet
 3. Benved er næsten altid sikker på efterårsglød. Her har tørken nu nok gjort flere af farverne lidt grumsede på flere planter, syntes jeg.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænk jeg havde have i 30 år uden den - den er bare guld værd. Ja vind og vejr betyder en hel del med hvor klare og stærke efterårsfarverne bliver. Så må vi nyde de gode år ekstra meget.

   Slet
 4. Det er svært at afgøre, om der er stærkere eller svagere efterårsfarver i år, men smukt er det under alle omstændigheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg kan se nu hvor meget disse oktoberfarver betyder for hvordan vi oplever haven. Før i tiden var alt gråt og brunt ved denne tid. Sikke en nydelse!

   Slet
 5. Der er i hvert fald mange skønne kulører i din have, og ligesom hos mig har du mange forholdsvis nye planter, så vi oplever nok væksten forstærker farverne mere end farverne i sig selv. Men solen har vi også været heldige med - indtil nu - og den fremhæver virkelig de forskellige farver. Dine buske ser ud til at være i god form og Hosta giver et godt bidrag af gult. Kæmpestenbræk skal jo nok komme til at fylde en del mere til næste år, men den har også fine farver allerede.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg må nok give dig ret. Vi oplever mere farve i haven, fordi vi har plantet mere med de gode farver. Og tænk - det hele fylder endnu mere ved denne tid næste år! :-)

   Slet