22/02/22

Vejret og blomsterfarver

De seneste dage har budt på gråvejr med regn og rusk, så det har været MEGET kortvarige ture i haven. Men jeg blev opmærksom på hvad farver betyder i forhold til lys og vejr. De hvide og gule blomster lyser op trods det mørke vejr, mens jeg kan næsten ikke få øje på de violette. Men pyt! Lidt blomster i haven uanset farve fortæller at forår er på vej.

15 kommentarer:

 1. Ja der er godt gang i foråret nu i vores haver.

  SvarSlet
 2. Jeg er også vild med de hvide og især gule farver. De tidlige blå og lilla har jeg helst i krukker og potter tæt på huset, hvor de er lettere at se.
  Det er nu ellers en flot blålilla farve, dine krokus har.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de gule og hvide blomster er til at få øje på, men mon ikke det jeg virkelig trænger til at lidt mere solskin!

   Slet
 3. Du har måske en pointe der, for de blå krokus er da ikke nemme at få øje på uden man går tæt på! Vi har plantet lidt vintergækker langs havens skel mod marken, og dem kan man se helt ind i stuen, men uanset, så glæder man sig bare over alt det der titter frem i denne tid. Håber snart vejret arter sig, så man kan komme ud og rydde lidt op efter blæsevejret!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var smart at plante vintergækker ud ved marken. Jeg har også plantet under nogle buske i skellet - det giver dejlige lyse prikker uanset vejret. Ja det er skønt at tage en runde i haven og kigge efter nye skud, men åh hvor er det bidende kold.

   Slet
 4. Vent bare, til solen skinner på dine blå krokus, så de åbner sig helt op. Så kan du slet ikke undgå at se dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja. Vi krydser fingre for at weekenden byder på lidt mere solskin og lidt mindre vind, så skal vi bare se!

   Slet
 5. Ja det er de lyse farver der ses nu. De blå krokus der er på vej ligesom forsvinder, de orange er mere klare. Jeg holder meget af de små tidlige "snekrokus" men det er de cremefarvede ikke de lyseblå, jeg får først øje på. Men de fleste står midt i lyshavet af vintergækker og erentis, såe, de er måske undskyldt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha jeg kan godt lide ideen om et "lyshav" af forårsblomster. Det må jeg arbejde på! :-) Jeg har ikke set cremefarvede krokus før. De står nu på ønskesedlen til efteråret!

   Slet
 6. Så hyggelig å se ordentlige vårfarger :) Her er alt dekket av noe hvitt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja her er det kun gråvejr uden sne og blå himmel til at lyse op. Så det er dejligt med nogle gode forårsfarver!

   Slet
 7. Så er det marts lige om lidt, og din have har allerede taget forskud på foråret. Jeg holder meget af de blå forårsbebudere. Hvis de lyser for lidt i haven på en gråvejrsdag, så pluk en lille buket og sæt den på spisebordet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en rigtig god ide, så får jeg lidt tidlig forår i stuen!

   Slet