21/04/22

Jeg undrer mig hvert år

Hvert år ved denne tid nyder jeg gensynet med mine 3 vortemælk, Euphorbia polychroma. Men jeg undrer mig hver gang, hvorfor de ser så forskellige ud når de begynder at skyde. Om et par uger med blomster ser de ret ens ud, men lige nu har jeg en gullig, en grøn og en rød!!

14 kommentarer:

 1. Det kan jeg godt forstå, at du undrer dig over, jeg har kun en, så jeg kan kun sammenligne med dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er kun fordi de står sammen, at jeg kan se forskellen.

   Slet
 2. Jeg gætter på, at den med røde blade er en variant, som har tilnavnet Bonfire. Hos os er den lidt mindre pålidelig end den grønbladede, men den ser ud til at trives hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan godt være, at den er en variant. Den kommer en lille smule senere end de andre, men klarer sig fint.

   Slet
 3. Det er da lidt skægt. Enten er det forskellige varianter, eller frøplanter, eller voksestederne, mulighederne er flere.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lidt sjovt at have noget at undre sig over i haven. De 3 er købt sammen fra en planteskole, så jeg forventede, at de var helt ens, men lidt variation kan der selvfølgelig altid være.

   Slet
 4. Jeg sad lige og tænkte at det var da ikke så mærkeligt eftersom jeg har 3 forskellige sorter (en rød, en orange og en gul), men så forstod jeg at dine alle er forårsvortemælk, og så forstår jeg jo bedre din undren:)
  Sjovt udgangspunktet er så forskelligt, når de ender med at se ens ud, men det er nok noget af det der gør haven så spændende - hver dag!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en herlig oplevelse med små påfund fra haven. Jeg er sådan én som læser og studerer og planlægger, og alligevel byder haven på overraskelser. Dejligt!

   Slet
 5. Så spennende at de er så forskjellige om våren når de begynner å vokse. Det er flotte planter du viser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marit! Je det er så spændende når alting begynder at vågne efter vinteren og viser de fine farver igen.

   Slet
 6. Der er så meget i planteverdenen, man kan undres over. Men netop de små forskelligheder, som dine vortemælk udviser, er med til at gøre det spændende at følge planternes udvikling.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er spændende, hvad? Jeg nyder at se planterne udvikle sig på hver deres måde. Det er bare en fornøjelse! :-)

   Slet
 7. Hvor er det en morsom iagttagelse af planter, der burde være ens. Der er altid meget at se i haven - både planlagt og mærkværdigheder. De sidste er sådan set de sjoveste.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er egentlig dejligt med de lidt skæve ting vi oplever i haven.

   Slet