24/04/22

Rødligt forårsløv

Jeg glæder mig hvert år til denne tid, hvor bærmisplerne begynder at få det rødlige skær. En absolut favorit! Men nu har jeg opdaget, at mit nye hjertetræ også får fine rødlige blade her i foråret. Det er bare win-win!

12 kommentarer:

 1. Så fin farge det er på løvet! Er ditt hjertetre en spesiell navnesort som får røde blader?
  Det er mye å glede seg over nå!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det et et almindelig Hjertetræ, Cercidiphyllum japonicum, som har grønt løv, men det nye løv starter med rødlige farver. Det bliver hurtigt grønt, så jeg nyder det nu.

   Slet
 2. - det er sandelig også flotte røde skud, dit hjertetræ har. Farver efter en grå vinter gør godt :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja det er så godt med farver efter en lang grå vinter. Jeg nyder denne tid!

   Slet
 3. Ja hjertetræet er smukt nu, mine har også røde blade. Jeg er også glad for bærmisplerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et meget fint træ. Jeg er glad for at jeg plantede ét her i efteråret. Jeg kommer til at blive lige så glad for det som for bærmisplerne.

   Slet
 4. Vores hjertetræ er osse rødligt, det ser næsten ud som om der er blomster på træet. Bærmispel er en busk-træ jeg længe har haft et godt øje til, meen plads. Hvad skal der fældes for at få luft. Vores have er jo gammel så der er ret skygget.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er så mange dejlige planter, men det er lige det med at finde plads til det hele!

   Slet
 5. Det er en smuk række med bærmispler. Hvilken bundække er der under dem? Hjertetræet er et dejligt træ, men det kan blive meget stort. Vi fældede et for en del år siden, fordi pladsen blev for trang.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også så glad for de bærmispler her i foråret. Jeg har plantet pachysandra, benved, hosta, geranium, pulmonaria og epimedium. Det tog nogle år at etablere sig, men nu står det fint, men hvis vi får flere år med tørke forår og sommer kan det være at noget forsvinder. Hjertetræet står tørt og lidt vindblæst, så mon ikke det gror lige så stille de næste 10-15 år.

   Slet
 6. Alle farver er velkomne i denne tid, og selvom det grønne er det mest forårsagtige løv jeg kan forestille mig er det også fint med lidt røde kontraster. I vores have er den røde hassel på vej med de fineste blade, som ser så godt ud i modlys.

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig! De røde blade en en dejlig kontrast til alt de nye grønne blade.

   Slet