28/10/22

De lange kig og de tætte

I denne efterårstid er jeg mest betaget af de lange kig. Så kan jeg se de forskellige farver blandet sammen på afstand. Et dejligt syn. Men hvis jeg kigger rigtig tæt på (og lavt ned!) finder jeg også fine sager at kigge på. Jeg tror der er flere stauder som er blevet forvirret over det gode oktobervejr. De går i gang med blomstringen igen.

14 kommentarer:

  1. Jeg forstår godt du nyder de lange kig i din have lige nu! De første billeder viser hvor megen variation du har fået skabt i dine bede, og jeg holder også meget af det lange mispel-bed med den konsekvente enkelhed. Hostaerne gør sig godt på rad og række i deres gyldne farve.
    Det er nok helt rigtigt at mange planter igen forsøger sig med blomster - det har jo været helt sommerligt her på det sidste!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Ulla! Ja det er nu dejligt med gentagelse i et bed. Det giver ro. Hostaerne ser jeg næsten ikke om sommeren hvor der er skygge og alt er mellemgrønt. Men nu er det en fornøjelse at kigge den vej. Både planterne og vi haveejere har nydt det gode oktobervejr.

      Slet
  2. Ja, du har mye fint å se på nå, og jeg forstår godt hva du mener med de lange kikk i hagen nå. Om sommeren er der mer å se tett på plantene, mens nå er det bedre å se på busker og trær på avstand. De flotte høstfargene hos deg er stadig like fine.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Marit! Du har ret at vi kigger tæt på om sommeren, hvor der er mange fine små blomster at se på. De forskellige årstider giver os mulighed for at kigge på haven på forskellige måder.

      Slet
  3. Det er nu også nogle fine lange kig, du har skabt i din have. Når man går tæt på, er det nogle helt andre ting, der kommer i fokus.

    SvarSlet
  4. Tak skal du have, Marie! Jeg giver dig ret. Når man giver sig tid til at dvale lidt forskellige steder i haven er der chance for at få sig en lille overraskelse.

    SvarSlet
  5. Dine lange kik er osse dejlige.
    Og ja hvis man kikker ned er der ret mange blomster der er livet op og blomstrer. Jeg troede mine katost var døde i tørken, men nu skyder de frisk og grønt med de fineste blomster. Det pudsige er at det er som om farverne er mere intense end de ville ha været i sommers.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! En dejlig overraskelse at opleve din katost med nye skud og intense farver. Næsten mere som forår end efterår.

      Slet
  6. Det er så vigtigt, at betragte havens linjer og gøre sig umage med at skabe nogle lange kik med variation i farver og former. Du har skabt nogle flotte kik igennem haven. Bedene bliver så smukt bundet sammen af de grønne græsstier.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak skal du have, Elna! Ja jeg er enig med dig. At kigge ud af vinduer og gå rundt om et hjørne af huset skal give nogle oplevelser. Jeg er også glad for de grønne stier. De grønne ophold og linjer skaber ro.

      Slet
  7. Skønne efterårsbilleder, sikke mange farver.
    Med venlig hilsen
    Lene Bedstemorshave

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Lene! Dejligt med farver når nu dagene bliver mørkere.

      Slet