04/10/22

Efterår og dog

Der er masser af efterårsfarver i haven nu, men visse stauder, roser og dahlier er ikke klar til at opgive sommeren endnu. Godt de udnytter det gode vejr til et sidste hurra. Det er vist snart slut.

12 kommentarer:

 1. Så flotte dahlia og cosmos hos deg. Nei, det er ikke helt slutt enda, men det varer nok kanskje ikke så lenge her hvor jeg bor. Din hvite rose er også så fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marit! Ja, efterårsvejret er kommet med blæsevejr og regn, så der går ikke lang tid før alle blomsterne er væk for i år.

   Slet
 2. Dejligt at der er noget at nyde endnu, men ja de lover blæsevejr nu, så er det ikke så spændende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Synes ikke vi fik helt så meget efterårsvejr, som de havde lovet, men det gælder om at nyde det der er tilbage i haven inden det kommer.

   Slet
 3. Ja, det er en sjov blanding af planter på retur - og så dem på fuld fart fremover, men sådan er haven heldigvis, når man ikke satser udelukkende på sommerblomster, men forsøger at strække sæsonen i alle ender og kanter:-) Dine sene blomster ser yderst ranke og sunde ud, men dit 'høstbed' er nu også fint!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Ulla! Ja ved denne årstid glæder jeg mig meget over mit arbejde med at strække havesæsonen. Glæden er stor, når farverne fortsætter langt ind i efterår/vinter halvåret.

   Slet
 4. Ja der er flere planter der liige tager en slutspurt. Nok inspireret af den regn der trods alt er kommet.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du nok ret i. Jeg synes der er flere planter, der kom i gang igen efter de seneste ugers regn.

   Slet
 5. Blomsterne vil ikke sådan overgive sig. Jeg tror som Gunvor, at regnen har livet dem op oven på en tørkesommer.
  Det er en smuk geranium, du har i blomst så sent.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja regnen har været velsignet! G. Ann Folkard er en af de dejlige storkenæb, som klippes hårdt tilbage efter blomstring midt sommer og så kommer med nye blade og blomster sidst på sommeren. Herligt at sommeren varer lige til oktober! :-)

   Slet
 6. Du har vacker sensommarblomning hos dig. Och det är fint att lyfta fram att det finns mycket som blommar sent och förlänger säsongen. Perenner är tåliga och även om de ogillat torkan kommer de flesta tillbaka nästa säsong :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
 7. Tak! Ja det er så fint at blomstringen fortsætter og forlænger havesæsonen. Jeg er også meget glad for de planter, som kan tåle tørke og kommer trofast igen hvert år.

  SvarSlet