30/06/21

På godt og ondt

Nogle betragter Alchemilla mollis som et vidunder og andre som ukrudt. De er nogle flotte planter med de limegrønne farver, og jeg er meget glad for dem, men de kan være lidt voldsom. Jeg købte nogle få for et par år siden, og lige nu fylder de rigtig meget et par steder i haven. Det er dejligt, at bedet hurtigt bliver fyldt, men jeg bruger også en del tid med at klippe tilbage fordi de overskygger andre planter.

12 kommentarer:

 1. Ja jeg må tilstå, at for mig er de ukrudt. De breder sig for voldsomt hen over alt muligt. Hvis man kan binde kranse, er man sikker glade for dem, men det er ikke lige mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg klipper dem helt ned når de er ved at være færdig med at afblomstre og smider det hele ud. Jeg tør slet ikke smide det på komposten. Det med kranse har jeg aldrig prøvet - jeg er ikke just fingernem.

   Slet
 2. Min absolutte yndlingsstaude! Hos mig bliver de ikke voldsomt store og breder sig kun moderat - måske fordi jeg altid binder kranse af dem, så de aldrig når at kaste frø?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der kan man bare se. Den enes ukrudt er den andens yndling. Det var en vældig god ide at binde kranse med dem. Flot farve og meget frodig med masser af fine blomster. Og så kan de ikke kaste frø i haven. Win-win!

   Slet
 3. De ligner nyklippede får,lige når man har klippet dem tilbage, men det går heldigvis hurtigt over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i - der går ikke ret lang tid før de får masser af nye fine blade.

   Slet
 4. Jeg er meget glad for løvefod, både fordi de hurtigt fylder pladsen ud og fordi jeg kan lide både blade og blomster, som ser ud til at passe sammen med alt muligt andet.
  Det er også deres evne til at fylde der giver mest arbejde - selvfølgelig - men de er jo nemme at trimme og ret nemme at grave op.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - jeg skal love for at de pynter. Jeg elsker bladene med lidt dug på en tidlig morgen. Hvis de giver lidt ekstra klippearbejde, så må vi tage det med.

   Slet
 5. Farven er superlækker, og jeg holder meget af dem, men ja, de bliver både voldsomme og sår sig. De er nu nemme at kende og luge væk, og de skyder hurtigt nyt. Jeg har dem i to store bede, og vil nok fjerne en plante eller to senere i år, netop fordi de bliver så brede.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også farven og hvordan de fylder i bedet. Så er det egentlig bare lækkert at kunne fråse lidt med dem for så at fjerne noget efter behov.

   Slet
 6. ja, det er en skøn plante,, på det rette sted selvfølgelig. De skal jo bare klippes ned så spreder de sig ikke med frø. Jeg har flere, men desværre har nogle af dem fået noget "rust" på bladene, men om de skal skiftes eller jeg kan nøjes med at klippe dem ned er jeg ikke sikker på.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke prøvet at få rust på bladene endnu. I det hele taget har jeg ikke hørt om problemer med dem. Men mon ikke en kraftig nedklipning vil hjælpe. De synes at være så livskraftig uanset hvor meget man klipper.

   Slet