29/09/22

Blyrod

Eller Ceratostigma Plumbaginoides som det hedder på latinsk. Sikke en mundfuld! Jeg bliver forskrækket hvert forår, fordi de første små skud dukker ikke op før sidst i maj, og jeg har for længst opgivet dem. Når de endelig begynder at blomstre med de fine blå blomster, er det samtidig tid til efterårsfarverne. Det giver et ordentligt skud farve, men gør det lidt svært at tage billeder af.

10 kommentarer:

 1. Så flott den er med sine blå blomster. Her kalles en annen plante også blyrot, men den heter Plumbago auriculata på latin. Det er ikke uvanlig at to forskjellige planter heter det samme. Heldigvis har vi latinske navn som forteller hvem som er hvem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja dejligt med blå blomster her sidst i september. Du har ret, Marit. Vi skal kende de latinske havne for planterne ellers kan det blive meget forvirrende.

   Slet
 2. Ja det lykkedes nu meget godt, de ser fine ud, fine farver sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Ja det er noget af en skue med blå og rød sammen.

   Slet
 3. Jeg har det på præcis samme måde. Hvert år tror jeg min blyrod er død, og hvert år kommer den trofast op og vokser mens sommeren er aller mest tør og umulig, og hvert år kommer de dejlige blå blomster samtidig med de røde blade. Det er en super-sej staude, og den glæder os netop som vi tror det hele er slut. Jeg synes du har fået nogle fine billeder!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ulla! Ja, er det ikke dejligt med nogle seje planter, som kommer år efter år uanset hvad. Vi må bare vænne os til det lille chok hvert forår! :-)

   Slet
 4. Det er en flot staude. Hos os holder den desværre kun nogle få år ad gangen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har vist fundet en plante som trives i den tørre jord, som jeg har i haven.

   Slet
 5. En sød plante der blomstrer i efteråret, OG med blå blomster. Den skal jeg vist prøve at finde.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ret bidt af blå blomster, og at få dem sidst på sæsonen er bare win-win!

   Slet