14/09/22

Metode i galskaben

Hvert år i april måned klipper jeg min kornel, Cornus Kesselringii, helt ned. Drabeligt ser det ud, men der er metode i galskaben. Lige så stille gennem sommeren laver den masser af nye farverige grene, som når ca. 2m inden sommeren bliver til efterår. Så står de og pynter hele vinteren.

10 kommentarer:

 1. Så flott din cornell er! Ja, det er bare de unge skuddene som har så flott bark og farge. Den var veldig dekorativ på ditt nederste bilde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dekorativt med de farvede grene i den mørke vintertid.

   Slet
 2. Det lyder som en god idé, de er flotte om vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er flotte om vinteren, men jeg synes altid det er så tomt i april/maj men så kommer de hurtigt i gang igen.

   Slet
 3. Det er en god ide, at klippe din kornel ned. Grenene får en finere farve med sådan en foryngelseskur, og planten får sikkert også en finere facon. Korneller kan godt blive lidt ranglede.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja du har ret i, at de kan blive grove og brune, hvis de bestemmer selv.

   Slet
 4. Det er ligesom ved stynet pil imponerende, hvad planten kan levere på en enkelt sæson.

  SvarSlet
 5. Det giver en fin rytme henover året, så jeg synes det er en vældig fornuftig galskab. Det er en rigtig god kontrast du også har fået frem med de to korneller, og i foråret er vi jo allesammen utålmodige en tid:)
  I min kolonihave er et rådyr ved at æde en kornel fra en ende af, så nu bliver den i hvert fald beskåret. Spørgsmålet er så om den får lov at vokse op til næste år...

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kontrasten mellem de 2 korneller er noget jeg glæder mig over når jeg kigger ud i haven om vinteren. Nej det er for nemt at du får beskåret kornellen ganske gratis!! :-(( Hvis der er noget som kan overleve den behandling, må det være kornel.

   Slet