16/09/22

Hverken eller

Det er en lidt underlig tid i haven. Igår var det absolut efterårsvejr men idag er det sommer. Sommerens blomster er væk og sensommerens falmer hurtigt, men efterårets farver er knap nok gået i gang endnu. Dagens billeder bliver derfor lidt en blanding af det, der falmer, og det, der er på vej.
Potentilla og bjergmynte har været i gang hele sommeren.
Jeg venter med spænding på oktoberstormhats første blomster. Det er ca. 3 år siden jeg plantede den.
Knap så hvid som de har været.
Som sædvanligt er det vinget benved, som har de første efterårsfarver.

14 kommentarer:

 1. Ja, sånn har været vært her også i det siste. Det minner mer om sommer enn høst. Så flotte sedum og vinget benved du har.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marit! Ja de seneste dage har været mere sommer end efterår.

   Slet
 2. Ja den vingede benved er altid tidligt ude med de gyldne farver. Din oktoberstormhat er tidligere end min, sår din sig selv? Det gør min.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja når den vingede benved går i gang ved vi, at efteråret er på vej. Det er de allerførste blomster jeg oplever i de ca. 3 år stormhatten har stået i bedet. Jeg bliver meget glad hvis den vil så sig selv! :-)

   Slet
 3. Din hvide purpursolhat har vel nok mange blomster. Og selvom kronbladene begynder at visne, er planten fortsat smuk.
  Er det en kornel, der står bag ved den vingede benved?

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja frøstandene på purpursolhat er så flotte - de får lov til at stå hele vinteren. Det er en hvidbrogede kornel som står bag ved den vingede benved.

   Slet
 4. Ja, noget falmer og andet forsøger sig med en sidste kraftanstrengelse, det er høsten i en nøddeskal. Du har dog stadig meget i blomst og meget der trives kan jeg se. Flotte solhatte og begyndende høstfarver, og ikke mindst oktoberstormhat, som nok er værd at vente på! Fine buske i dine bede!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Ulla! Ja jeg har sådan glædet mig til blomster i oktoberstormhatten. Lækkert med nye blomster så sent på sæsonen, hvor meget andet falmer lige så stille.

   Slet
 5. Ja meget falmer, tørken har sat sine spor. Her er efterårsfarver ikke rigtig begyndt endnu. Men min stor gule solhat-rudbecia her haft godt af den regn der kom her, den har rettet sig og lyser det hele op. Dejligt. Jeg har lumske planer om at lave stiklinger af den, så den må meget gerne brede sig. Jeg syntes der mangler gult og gyldent i haven nu, nok pga asters er i mest blå og rosa lilla farver, søde meen .
  Oktober stormhat, er den ikke længe om at komme i blomst ?. Jeg havde en i flere år. Men den gad ikke komme med en eneste blomst.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 6. Ja vi fik regn for nogle dage siden, og jeg kunne se det hele rejse sig! Jeg er også glad for de gule og gyldne farver - de gløder i den lave efterårssol. Jeg har kigget spændt efter knopper i min oktoberstormhat de sidste par år. Jeg har åbenbart været heldigere end dig!

  SvarSlet
 7. Sikke meget, du i grunden kan vise frem. Ingen tvivl om, at haven er på vej over i en ny fase.

  SvarSlet
  Svar
  1. En blog er taknemmelig - jeg kan tage billeder af enkelte ting, som pynter, og indtrykket er, at haven storblomstrer! ;-) Ja jeg plejer at være ked af efterårets kommen, men måden haven glider fra den ene sæson til den anden er alligevel spændende.

   Slet
 8. Stadig farver i haven og det må gerne fortsætte lidt endnu. Oktoberstormhat er så fin, både den helt blå og den tofarvede.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja den mørke tid hvor alting er brun og grå må gerne vente lidt endnu. Jeg er også blevet meget glad for stormhat.

   Slet