13/11/22

Dværgpilen er blevet en favorit

Jeg plantede en dværgpil for et par år siden og det er godt nok blevet én af mine favoritter. De nye gæslingerne er så søde i det tidlige forår og udvikler sig til sjove rødprikkede blomster. Og det sølvgrå løv pynter resten af sommeren i kontrast til alt det grønne. Nu er den falmet lige så stille væk til vinterhiet, dog med masser af synlige knopper, der lover godt for det kommende forår.

16 kommentarer:

 1. Helt sikkert en lækker plante.

  SvarSlet
 2. åhja den ser sød ud. Du kalder den dværgpil? hvor stor bliver den? Og er den fugt elskende som andre pil?. Jeg er nemlig ved at finde småbuske til at erstatte nogle stauder i de fjernere bede. Så de må gerne være spændende i løv og eller blomst. Men heller ikke for store.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. På etiketten står: Salix Helvetica, dværgpil, lille rund bredvoksende krone podet på stamme i sluthøjde. Så jeg regner med at den bliver de ca. 50 cm den er nu men kan fylde mere i bredden. Der står også "ikke for tør jord". Jeg har vandet disse første par år for at få den etableret men vil ikke vande fremover selv om jeg har en let jord. Så må jeg se.

   Slet
 3. Så fin den er, og så flotte rosa blomster den har. Vet du hva den heter? Bladene er også veldig fine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er meget glad for både blomster og blade. Den hedder Salix Helvetica på latinsk, men den er podet så den ikke bliver højere end ca. 50 cm. Så på dansk kalder de den "dværg" pil.

   Slet
  2. Da kan det høres ut som en jeg har i hagen fra før. Den heter også Salix helvetica. Den er også podet, men antagelig på en annen grunnstamme enn din. Min er omtrent 1,5 meter høy.

   Slet
 4. Jeg fik foræret en stikling af en pil, den havde dannet rødder, nu er den blevet pænt stor, så jeg har også taget stiklinger, så må vi se, om den vil gro. Din er rigtig fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der må være vildt mange forskellige slags pil. Jeg vil være lidt nervøs at plante en stikling. De kan vel blive enorme.

   Slet
 5. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 6. Det er en rigtig nuttet lille pil, og meget dekorativ året rundt. Hvis ikke her var så tørt ville jeg også have sat pil i haven - om ikke andet som lave buske ligesom dig.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja i vore små haver må vi nøjes med de små pil. Hvis man havde en stor grund med noget vand så skulle der stå en kæmpe pil. Ih hvor er de skønne!

   Slet
  2. Ja, tænk, sådan en har jeg også altid drømt om!

   Slet
 7. Jeg kan godt forstå, du holder af din pil, hvor er den smuk.
  I klitterne ved Vesterhavet vokser mange små pil med gråt løv. Jeg kender ikke deres navn, men de er også meget søde, og jeg tænker, de må være tørketålende.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den pynter så fint. Der kan man bare se. Jeg viste ikke at der var små pil i den danske natur. Jeg ser ellers kun de kæmpe store pil. Hvis de kan klare sådanne sandede kyststrækninger, så må de være ret tørketålende. Godt at høre!

   Slet