10/06/23

Hosta tid

I maj måned kan jeg godt gå rundt i haven og undre mig over al den bare jord. Men så kommer hosta tid. Jeg bliver overrasket år efter år hvor meget de store blade fylder i bedene. Sikke det pynter.

11 kommentarer:

  1. Hosta er noe en bare må ha i en hage. De fyller så godt der de vokser i bedene. Vet du navnet på den første du viser? Den er veldig fin.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja hosta må vi have i haverne. Det første billede er af Hosta Patriot.

      Slet
  2. Hostasæsonen er i grunden kort, men der er ingen andre planter, der kan det samme som hosta.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja hosta kan noget særlig i haven.

      Slet
  3. Ja, jeg er helt enig! Uden de store smukke blade ville haven være fattig, og navnlig den første med hvide tegninger er meget effektfuld inde i skyggen. Du har jo også mange forskellige der hver sætter sit præg på havens bede.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja de hvide tegninger på Patriot lyser dejligt op i skyggen. Der er sandelig mange forskellige sorter, og man kunne gå hen og blive lidt af en samler.

      Slet
  4. Ja hosta kan nået som ingen andre kan. Og i år har sneglene ikke haft de store muligheder for at æde dem. Jeg havde ellers gravet de mindste op sidste år, og sat dem i potter, pga. sneglene. Det havde jeg ikke behøvet i år. En god ting har tørken da givet..
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha! Du har ret i at der er fordele og ulemper med alting. Tørken er træls, men det er dejligt at jeg kan få de hosta for mig selv! :-)

      Slet
  5. Dejligt med hostaer, de er uundværlige og gerne forskellige slags.

    SvarSlet
  6. Hosta er fantastiske planter! Ingenting kan runde av et bed som dem. De skaper så flotte strukturer og mønstre, og er morsomme å samle på :)

    SvarSlet