18/06/23

Mens vi venter på regnen

Heldigvis har jeg mange robuste og tørketålende planter i haven. Jeg vander krukker, køkkenhaven, roser og så de par stauder, som blev flyttet eller nyplantet i foråret. Resten må klare sig selv. Enkelte planter er klappet sammen, og der er en del gule blade. De fleste planter vil være større og flottere med noget vand, men de klarer sig. Blomstringen er meget kort i denne hede, men der kommer trods alt blomster. Så trods tørke har jeg haveglæden i behold.

12 kommentarer:

  1. jubiii vi fik ca. 15 mm i løbet af weekenden. Dog var der hagl med i en af de voldsomste byer, ikke godt for de blomstrerne roser. Men pyt , det kan regne igen.
    hilsner gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Og tænk - vi har lige fået 10 mm stille og rolig. En velsignelse!

      Slet
  2. Så bra at du har hagegleden i behold til tross for vedvarende tørke. I dag har vi fått 5 mm med regn, og det er da bedre enn ikke noe. Dine tørketålende planter ser flotte ut til tross for det varme tørre været.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er godt at vi har haveglæden! Bare 5 mm regn er en god ting - så sparer du mange spande vand. Tak, Marit! Det har været godt at se at planterne kan tåle en del tørke, hvis det er nødvendigt.

      Slet
  3. Dejligt du har haveglæden i behold, meget er ved at se lidt vissent ud, måske får også vi snart regn, vi har da lov og håbe.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er lidt trist at se gode gamle planter hænge med hovedet. Gudskelov har vi her til aften fået 10 mm regn, så jeg er meget glad.

      Slet
  4. Wow, hvor er den dronningebusk stor og flot. Det ser ud til, at dine hostaer klarer tørken i fin stil. Det er lidt ærgerligt, at blomstringen er så kortvarig, men det kan være, der kommer en efterblomstring, når vi får regn.
    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi kan altid regne med dronningebuskene i juni måned. Min erfaring her i haven er at hosta kan tåle en del tørke og sol. Heldigvis for det. Ja nu nød vi det kølige forår, hvor blomstringen varede længe. Så må vi tage det sure med det søde! ;-)

      Slet
  5. Du har bestemt heller ikke grund til andet👍

    SvarSlet
  6. Jamen sådan er det jo... Man bider sig fast i bordkanten, vander og håber, og så må det gå som det kan.
    Du har stadig meget der klare sig flot og der er bestemt meget at glæde sig over! Hvilken dronningebusk! Myrtegedeblad, salvie og løvefod har jeg også, og de klarer sig, men dine Hosta er altså også flotte. Bare hold ud Sydney!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Nu står der 10 mm i regnmåleren - sikke en fryd! Ja gudskelov for planter som salvie og løvefod. De kan tåle det hele. Hosta og storkenæb kan klappe lidt sammen midt i dagens hede, men de rejser sig hver aften. Det er en fornøjelse.

      Slet