04/06/23

Sommerhaven træder frem

Naturens gang i haven: nye blomster dukker op i haven, mens andre er færdige for i år. Jeg synes haven ser ok ud trods manglende regn. Dejligt med planter som pynter selv under vanskelige forhold.

12 kommentarer:

 1. Ja, plantene hos deg ser veldig bra ut tross lite regn. Det er utrolig hva de tåler av tørke, og likevel blomstrer de.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marit! Ja det er godt med planter som blomstrer selv om vi mangler regn.

   Slet
 2. Ikke bare ok, men decideret frisk.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Det er en fornøjelse af tage en runde og se friske blomster selv om der er tørke. Om det kan fortsætte med de vejrudsigter de viser os, må vi se.

   Slet
 3. Ja, som Marie siger, frisk og flot, men du er også godt i gang med sommerhaven kan jeg se. Her går det langsommere og kun knopurter er i blomst endnu. Jeg tænker hele haven står og venter på regnen.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja buske og træer og de seje gamle stauder er godt i gang men flere ting halter bagefter f.eks. køkkenhaven og krukker med dahlier og sommerblomster. De får masser af vand. Også nye planter eller flyttede planter, som får masser af vand, er slet ikke kommet i gang endnu.

   Slet
 4. Den er sød den fine blå på første billede. Hvad er det for en?
  Ja de etablerede stærke stauder er forholdsvis gode endnu, lidt længere tilbage end normalt, hvis der er noget der er normalt mere; Men visse steder hænger selv skvalderkålen. Og floks og alstilbe har jeg færre af efter de senere års tørke. Jeg orker ikke at vande overalt. Der bliver kun vandet nyplantet og visse bede i nærheden af vandtønderne, basta. Nåja osse urtehaven.
  Men ih hvor kunne vi bruge et par dages stille regn nu.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. På første billede er det Anchusa azurea. Jeg tror det hedder italiensk oksetunge på dansk. Det er en kortlivet staude, så jeg sår et par nye hvert år for en sikkerheds skyld. De fantastiske blå blomster vil jeg ikke undvære. Ja, det er de seje stauder vi bliver glad for i disse tider. Uha ja, 2-3 dage med stille heldagsregn vil lige være sagen.

   Slet
 5. Ja det er bare det bedste, at de vil blomstre uden regn. Det ser rigtig godt ud, du har også parykbusken, kan jeg se.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja det er godt at havens planter kan klare strabadserne. Parykbusk kan jeg ikke klare mig uden!

   Slet
 6. Fint og frodig! Noen planter ser ut til å klare seg aldeles uten vann.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det gør de heldigvis fordi der er ingen regn i udsigt.

   Slet