02/03/21

Aha haveoplevelse

Da vi købte huset for 30 år siden var der en lille klump vintergækker under en busk. 20 år senere stod den der stadig, og jeg undrede mig, fordi i andre haver var de spredt over det hele. Så læste jeg tilfældigvis i et dameblad, at vintergækker skulle deles for at få flere. Aha! Min allerførst aha haveoplevelse! Jeg gravede klumpen op og der må have været mindt 100 løg! Jeg gravede mange små huller og fordelte løgene, og hvert år siden ved denne årstid glæder jeg mig over mange vintergækker. Aha!

11 kommentarer:

 1. Jeg deler sjældent mine vintergækker, men jeg er så heldig, at de sår sig selv rundt op i haven, man skal bare være forsigtig og ikke vælte de små nye spirer de første år. Så som du kan regne ud er jeg ikke så flittig med hakkejernet der hvor gækker, erantis, dorothealiljer og krokus vokser.

  SvarSlet
 2. Ja - efter en lang vinter har jeg bare lyst til at rydde op, men det gælder om at være meget forsigtig og se sig for.

  SvarSlet
 3. Jeg har helt automatisk fået delt mine, fordi de vokser i et bed, jeg har plantet om nogle gange. Nu håber jeg, de kan få fred og dele sig. Måske de endda vil lave så store grupper, at jeg kan dele dem lige som dig, for den hvide farver er bare så smuk og lyser dejligt op.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - de lyser så flot op mellem de bare buske og træer nu hvor solen har fået mere magt.

   Slet
 4. Vores vintergækker spreder sig både af sig selv, og også efter "løgdelings-metoden";-) Der kan blive så mange løg i en klump, at der ikke kommer så mange blomster. Så udover at få vintergæk mange steder i haven, så kommer der altså også flere blomster! Apropos med ikke at rode for meget i jorden, så husk at erantis først blomstrer 2. år! Dvs. alle de bittesmå planter, man ser nu, det er dem, der blomstrer næste år. Og man skal passe på ikke at luge dem væk:-)

  SvarSlet
 5. Sikke en tålmodighed vi haveelskere skal have! Men sikke også en glæde når der om et par år er endnu flere gule og hvide pletter.:-)

  SvarSlet
 6. Alletiders aha oplevelse, du der fik. Og pøj pøj med din haveblog. Det er så hyggeligt med nye bloggere.

  SvarSlet
 7. Tak skal du have. Jeg har fået masser af inspiration fra jeres haver gennem de seneste år. Håber I kan få lidt fra min.

  SvarSlet
 8. Der er intet så skønt som aha-oplevelser, og du har da virkelig fået noget ud af anstrengelserne. Jeg skal også ud og dele vores vintergækker når de er blomstret af.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 9. Vintergækker kan vi ikke få for mange af!

  SvarSlet
 10. Så hyggelig med en ny hageblogg :)
  Jeg bor i Norge men leser mange danske hageblogger.
  Vintergækker/snøklokker er så fine, og de ønsker jeg meg flere av også. Mitt problem er at tuene med de vokser så lite.

  SvarSlet