23/03/21

Gætteleg

Det er ikke andet end 7-8 år siden, at jeg fandt ud af forskellen mellem stauder og sommerblomster. Og sikke UTROLIG mange ting jeg har lært siden da. Én af de allervigtigte ting jeg har lært (eller rettere stadig er i gang med at lære) er at genkende kimblade. Et meget kedeligt billede af et staudebed i tidlig forår viser masser af ting der pibler op. Men hvad er det? Er der selvsåede stauder eller sommerblomster imellem? Eller er det ukrudt? De første år var det så spændende, jeg gav alting lov at gro. Fejltagelse! Nu er jeg hård - hvis ikke jeg har plantet det, eller kender kimbladene, er det ukrudt og skal fjernes NU!

4 kommentarer:

 1. Ja væk med det, jeg tror ikke, at der er noget værdifuldt mellem de små planter. Men har du påskeklokker og gerne vil bevare de små frølinger eller plante dem om, så tag lige et billede, hvis du er i tvivl.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for det. Det var pænt af dig. Men jeg tror nu, at dit billede viser meget tydeligt hvordan de små babyer ser ud. Ellers siger jeg til!

   Slet
 2. Altid spændende hva der er hvad. Men som Lisbeth skriver så bliv dus med påskeklokkernes frølinger. De vil give et flot flor om en 3-4 år. Og det kan nu osse svare sig at lære løvemund, akeleje, digetalis stokrose og katost at kende. De kan osse finde på at så sig fint de sjoveste steder.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det er altid spændende! Dejligt at høre at der kun går 3-4 før jeg har flere påskeklokker. Tak for tippet. Det er smart at lære de planter, som er gode til at så sig rundt omkring. Så må jeg i gang med lektien!

   Slet